середа, 03 березня 2021 15:05

"Є загроза втратити безвіз" - що для України означає візит президента Європейської Ради

"Є загроза втратити безвіз" - що для України означає візит президента Європейської Ради
Яка користь із візиту Шарля Мішеля до України. Фото: 24 канал.

Візит президента Європейської Ради Шарля Мішеля до України свідчить, що інтенсивність відносин між Києвом і Брюсселем відновлюється. Адже за останні 1,5 року до цього вона зменшилась. Про це сказав Gazeta.ua директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран.

"Європейські партнери також закидають нам, що у цей час призупинили реформи. Завдання української сторони під час цього візиту довести, що дотримуємося вектору на інтеграцію. Проте будь-які розмови з європейськими політиками нічого не варті, якщо після них немає конкретних дій президентської вертикалі чи голосувань у парламенті", - каже Таран.
Питання вакцинації буде на зустрічі ключовим.

"Загалом говоритимуть про весь пакет реформ в рамках Угоди про асоціацію. Там йдеться і про судову і правоохоронну реформи, економічні перетворення. Є загроза втрати безвізу, якщо не виконаємо ці зобов'язання. Вакцинація у нас гальмується, а у Європі відбувається активно і вже запроваджують спеціальні паспорти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз надаватиме економічну підтримку Донбасу

Шарль Мішель заявив також, коли побував із президентом Володимиром Зеленським у Щасті Луганської області, де торік відкрили пропускний пункт по лінії розділення сторін: "Росія - сторона конфлікту, а не посередник".

"Це правильні слова підтримки. Але те, що Росія є стороною конфлікту, Захід визнав давно і виявляє це санкціями. Бракує активної позиції України. Наші дипломати повинні у Парижі, Берліні, Брюсселі увесь час нагадувати про відповідальність Росії. Натомість останній рік тільки те й роблять, що пропонують на міжнародних майданчиках, що Україна може зробити, аби врегулювати конфлікт".

2 березня президент Євроради приїхав в Україну. Він запланував дводенний візит. Разом із президентом України Володимиром Зеленським Мішель перебував на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Є загроза втратити безвіз" - що для України означає візит президента Європейської Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути