вівторок, 05 липня 2016 15:20

Міносвіти звітує про розвантаження шкільної програми

Міносвіти звітує про розвантаження шкільної програми
pravv.km.ua

Міністерства освіти і науки внесло кардинальні зміни до програми початкової школи.

На порталі Ed-Era.com можна ознайомитись та залишити коментарі до нових розвантажених програм для початкової школи, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки. Обговорення триватиме до 10 липня.

Зокрема, з математики виключили зазубрювання, українська мова позбулась застарілих слів, а в літературному читанні є пропозиції не оцінювати дітей за швидкістю прочитаних знаків.

"Загалом зміни внесли в 14 програм для початкової школи. Усі оновлення - це пропозиції вчителів, експертів, викладачів та громадських активістів, які в рамках першого етапу роботи з розвантаження програм для початкової школи обговорювали необхідні зміни на інтерактивній он-лайн платформі Ed-Era.com", - повідомили у МОН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1 липня почали працювати гарячі лінії Міносвіти для вступників

Коментарів та пропозицій щодо навчальних програм з іспанської, французької та німецької мов отримано не було. Тому, Міністерством освіти і науки самостійно буде створено робочу групу, яка розробить відповідні зміни.

"Оновлення, що торкнулось абсолютно усіх програм – відміна фіксованого обсягу годин на вивчення кожної теми в рамках предмету. Це дозволило б учителю самостійно визначати час, на вивчення необхідного матеріалу. Головний орієнтир - не вказівка програми, а індивідуальні особливості дітей в школі", - наголошують у Міносвіти.

Найбільшу зацікавленість під час першого обговорення на Еd-Erі привернуло оновлення програм з української мови, математики, природознавства та літературного читання.

Нагадаємо, у Міністерстві почали працювати над коригуванням нинішніх програм.

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти звітує про розвантаження шкільної програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути