вівторок, 30 вересня 2008 16:11

Міносвіти відмінило майже всі пільги для вступників до ВНЗ

Міністерство освіти і науки України внесло зміни до умов прийому до вищих навчальних закладів, якими відмінило всі пільги для вступників до ВНЗ.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр освіти і науки Іван Вакарчук.

"Міністерством зняті всі привілеї при вступі до ВНЗ, крім однієї категорії вступників, визначеної постановою уряду – правом позаконкурсного вступу користуються діти-сироти віком від 18 до 23 років та ті, хто підпадає під дію закону "Про підвищення престижності шахтарської праці", - сказав І.Вакарчук.

Всі інші абітурієнти, за його словами, будуть вступати на загальних засадах і обов"язково за результатами незалежного зовнішнього тестування у середній школі.

Щодо призерів Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсів-захистів учнів Малої академії наук, то, як зазначив міністр, вони зараховуватимуться за умови подання сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти з кількістю балів не нижче встановленого правилами прийому мінімального рівня. Він додав, що загалом таких абітурієнтів буде лише близько 1 тис. осіб.

І.Вакарчук окремо наголосив, що учні підготовчих відділень будь-якого ВНЗ також не матимуть привілеїв і вступатимуть за загальними правилами.

"Будь-який ВНЗ має право оголосити про набір на підготовчі курси і готувати майбутніх абітурієнтів, але жодних привілеїв при вступі ці учні не матимуть", - сказав міністр, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти відмінило майже всі пільги для вступників до ВНЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути