вівторок, 09 липня 2024 16:30

Міноборони вимагає 48 мільйонів штрафу від криворізької фірми за несвоєчасний ремонт БТРів

Міноборони вимагає 48 мільйонів штрафу від криворізької фірми за несвоєчасний ремонт БТРів
Подібні БТР мала відремонтувати фірма "СТІЛ ВОРК". Але ЗСУ так і не отримали оновлених бронетранспортерів. ФОТО: Defence Express

Міністерство оборони України відреагувало на публікацію Gazeta.ua "Як в Міноборони освоїли мільярд на ремонті бронетехніки", виклавши свою позицію в офіційному листі на адресу редакції.

Нагадаємо, в розслідуванні йшлося про те, що наприкінці грудня 2022-го року Міністерство оборони України підписало з криворізькою компанією "СТІЛ ВОРК" державний контракт на ремонт та техобслуговування бронетранспортерів для ЗСУ на суму понад 1,1 млрд.грн. За цим контрактом, Міністерство перерахувало фірмі понад 703 млн.грн. в якості передоплати, але не отримало відремонтованої техніки в обумовлені терміни.

В листі на адресу редакції Міноборони в особі Командування Сил логістики Збройних Сил України повідомляє, що в листопаді 2023-го року Міністерство оборони України звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до ТОВ "СТІЛ ВОРК", вимагаючи стягнути штрафні санкції за несвоєчасний ремонт бронетранспортерів БТР-60

Станом на листопад минулого року, інформує Міноборони, позовні вимоги виглядали так: пеня за порушення терміну надання послуг – 6,4 млн.грн., штраф за порушення терміну ремонту більш, як на 30 днів – 1, 5 млн.грн. та штрафні санкції за несвоєчасне подання звітів за контрактом – 3, 7 млн.грн.

Процесуальні слідчі дії, повідомляє Міноборони, тривають і досі

Процесуальні слідчі дії, повідомляє Міноборони, тривають і досі, тим часом, загальна сума штрафних санкцій на червень 2024 року становила вже понад 48 млн.грн. При цьому станом на 1 липня цього року за контрактом вже відремонтовано та передано до військових частин більше 80 бронетранспортерів БТР-60 із ста запланованих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метал для вбивства українців постачали з Кривого Рогу: протягом всієї війни ділки працювали на російський ВПК

Також Міністерство повідомляє, що після того, як в січні 2024-го року у Центральному управлінні забезпечення наземними системами озброєння Командування Сил логістики ЗСУ слідчими НАБУ було проведено виїмку документів, "усі надані документи та матеріали підтвердили законність та прозорість дій; жодних правопорушень з боку бригадного генерала Андрія Слюсаря та інших посадових осіб виявлено не було" (контракт між Міноборони та криворізькою фірмою було підписано: з боку відомства – начальником Центрального управління забезпечення наземними системами озброєння Міноборони України Андрієм Слюсарем, з боку фірми - директором ТОВ "СТІЛ ВОРК" Ігорем Рудем – Gazeta.ua).

Від редакції:

Як бачимо, є надія, що мільярдний контракт на ремонт потрібних ЗСУ бронетранспортерів буде виконано, і Міністерство оборони сьогодні займає в цьому процесі активну позицію. На жаль, в самому розслідуванні, опублікованому 21 червня 2024-го року, ми не змогли оперувати даними про те, що ще в листопаді минулого року Міністерство вже звернулось з претензіями до фірми, яка не виконала свої зобов'язання. Не зважаючи на наші звертання, при підготовці матеріалу ми не отримали жодної інформації щодо мільярдного контракту на ремонт бронетехніки від відомства. Сподіваємось, відтепер комунікація з редакцією з боку Міністерства буде двосторонньою. Звернемо також увагу, що на момент звернення Міністерства до суду щодо штрафних санкцій до ТОВ "СТІЛ ВОРК", ще раніше, в кінці вересня 2023-го року, Спеціалізована антикорупційна прокуратура України вже зареєструвала кримінальне провадження за статтею про привласнення чи розтрату чужого майна в особливо великих розмірах.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони вимагає 48 мільйонів штрафу від криворізької фірми за несвоєчасний ремонт БТРів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути