Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2022 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони РФ вигадало чергову брехню, щоб очорнити тероборону

Міноборони РФ вигадало чергову брехню, щоб очорнити тероборону
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 23 серпня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації з посиланням на німецьке видання Die Welt поширюють дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Усупереч публічним заявам про право Києва на самовизначення, саме президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден, канцлер ФРН Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон вирішують, що робити президенту України Володимиру Зеленському. Адже без фінансової та військової допомоги з боку Заходу Україна була б абсолютно безпорадною", – дезінформують російські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

Водночас ЗМІ РФ із посиланням на Роскомнагляд повідомили, що користувачі іноземних додатків та соціальних мереж із Росії можуть втратити доступ до своїх даних через санкції з боку недружніх країн. Нібито через це слід відмовитися від використання таких платформ. Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

Міністерство оборони Росії поширює фейк про те, що в Харкові на території автодорожнього університету підрозділи тероборони нібито обладнали опорний пункт та склади боєприпасів, а евакуацію мешканців прилеглих будинків навмисно не здійснили.

ЗМІ РФ із посиланням на Bloomberg запустили дезінформацію, що Захід нібито починає "втомлюватися" від України. Мовляв, у Європі на перший план виходять власні економічні проблеми, і це говорить лише про те, що "війна до останнього українця триватиме доти, доки її ціна не стане надто великою".

Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ вигадало чергову брехню, щоб очорнити тероборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути