Ексклюзиви
понеділок, 22 серпня 2022 08:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 22 серпня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації поширюють дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок вранці пресслужба ЦПД у Telegram.

"Україна приховувала, що Запорізька АЕС останні сім років загрожувала світу атомною катастрофою. Співробітники станції попереджали владу про іржаві деталі та термінову необхідність звернення до ядерників із РФ, але політика виявилася сильнішою, а таке звернення не вписувалося у нацистську ідеологію", – дезінформують російські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські посли "розганяють" відверті фейки про війну в Україні – РНБО

Водночас прессекретарка міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова "розганяє" провокаційні заяви.

"Якщо версію про український слід у вбивстві Дар'ї Дугіної підтвердять компетентні органи, то варто говорити про політику державного тероризму Києва", – заявила вона.

Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков заявив, що курс політики НАТО є ризикованим і може призвести від ескалації аж до збройного зіткнення.

"Важливо не допустити такого розвитку подій. Проте можливість продовження перерваного американцями стратегічного діалогу Сполучених Штатів Америки та РФ зовсім неочевидна з урахуванням антиросійської політики Вашингтона", – ідеться у його маніпулятивній заяві.

Автомобіль Land Cruiser Prado, в салоні якого була Дар'я Дугіна, підірвали у Підмосков'ї 20 серпня ввечері. Авто вибухнуло на Можайському шосе неподалік Москви о 21:30.

Росія навмисно нагнітає ситуацію на тлі вбивства Дугіної, щоб проводити вже не приховану, а відкриту мобілізацію, вважає радник керівника Офіса президента України Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути