пʼятниця, 19 серпня 2022 09:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські посли "розганяють" відверті фейки про війну в Україні – РНБО

Російські посли "розганяють" відверті фейки про війну в Україні – РНБО
Посол РФ у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов також поширює дезінформацію. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 19 серпня.

У посольстві Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки поширюють дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у п'ятницю вранці пресслужба ЦПД у Telegram.

"Замовчування адміністрацією США фактів обстрілу Запорізької АЕС з боку Збройних сил України є неприпустимим і лише заохочує безкарність Києва. США, виступаючи з огульними заявами щодо ситуації навколо ЗАЕС, відверто брешуть у нестримних спробах очорнити Росію", – заявили у ворожому відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС Росії "розганяють" брехливі заяви проти України – РНБО

Водночас посол РФ у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов також поширює дезінформацію.

"Зацикленість на політиці санкцій не дозволяє США усвідомити, що обрана стратегія зазнала невдачі, а спроби задушити російську економіку зазнали поразки. Водночас жертвою такої політики стає торгово-економічна співпраця, оскільки фінустанови, залякані американськими регуляторами, бояться здійснювати рутинні операції", – дезінформує він.

Так званий радник голови Криму з інформаційної політики Олег Крючков заявив, що будь-яка спроба агресії Києва проти Росії "вдарить бумерангом, лише зі значно сильнішою віддачею та непоправними наслідками". Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

Міністерство оборони Російської Федерації, імовірно, намагається створити інформаційне тло для майбутніх "операцій під чужим прапором" на Запорізькій атомній електростанції. Росія готує операцію, щоб звинуватити Україну в атаці на найбільший ядерний об'єкт в Європі, вважають американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Російські посли "розганяють" відверті фейки про війну в Україні – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути