вівторок, 10 січня 2012 12:34

Мініатюрні автомобілі мчаться зі швидкістю 368 км/год по іграшковому мегаполісу
6

Фото: Фото: Alamy

Американський 65-річний скульптор Кріс Бурден чотири роки створював конструкцію Метрополісу ІІ зі зменшених копій автомобілів, мостів та хмарочосів. Чоловік взяв за основу місто, зображене в художньому фільмі 1927 року Фріца Ланга "Метрополіс". Кінетична скульптура буде виставлена в одному з музеїв у Каліфорнії 14 січня цього року.

Для створення конструкції скульптор використав 1100 іграшкових автомобілів, які їздять біля мініатюрних хмарочосів та можуть розвивати швидкість на зменшених копіях доріг до 368 км на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газети і книги стали матеріалом для скульптур американця

Місто виготовлене зі сталевих балок та вміщує 18 доріг, у тому числі 6 смуг шосе та залізничних колій. Через транспортні системи Метрополісу ІІ може проходити до 100 тисяч автомобілів за годину.

"Вони можуть рухатися з шаленою швидкістю, злітати з траси та навіть потрапляти в аварії", - розповідає про свій виріб Кріс Бурден.

Будівлі схожі на оригінальні будинки з фільму. Вони виконані з блоків дерева та скла. Для створення деяких деталізованих моделей знадобилось 5 місяців роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поставили скульптуру "пивна циця"

Скульптура може бути і точною ілюстрацією до фільму, і демонструвати в зменшеному вигляді сучасні забудови мегаполісів та життя людей у них. "Я не хотів створювати макет на щось, я хотів показати сучасне місто, сповнене енергії. Шум, який створюють мініатюрні машинки, поїзди та інші транспортні засоби, викликають стрес та допомагають подивитись на власне життя зі сторони".

Зараз ви читаєте новину «Мініатюрні автомобілі мчаться зі швидкістю 368 км/год по іграшковому мегаполісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути