четвер, 08 грудня 2011 16:21

Незвичайна конструкція в Німеччині рахує посмішки перехожих

Незвичайна конструкція в Німеччині рахує посмішки перехожих

На острові Ліндау на Боденському озері встановили ??конструкцію, яка отримала назву "барометр щастя", - вона зчитує емоції людей і показує відповідний смайлик.

Незвичайний проект був здійснений на острові Ліндау (Баварія), що знаходиться на Боденському озері. Там, за задумом художників Юліуса фон Бісмарка, Бенджаміна Мауса і Річарда Вілхелмера, була встановлена ??величезна конструкція. Вона може на відстані розрізняти емоції людей, які йдуть по вулиці та показувати відповідний смайлик - веселий, сумний або нейтральний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британці побачили "усміхнену" веселку

Процедура розпізнавання емоцій проста: встановлений на конструкції фотоапарат фіксує емоції на обличчях перехожих, комп'ютерна програма аналізує знімки і передає дані на відповідний механізм, який відповідає за "обличчя" смайла, повідомляє La Repubblica.

Періодично дарують позитивні емоції жителі різних міст світу, в тому числі і України, коли проводять акцію "Міняю обійми на посмішку". Приміром, у Львові такий флеш-моб відбувся у вересні. А сама його ідея виникла в Парижі, коли пара закоханих вирішила подарувати посмішки перехожим і почала їх обнімати.

Зараз ви читаєте новину «Незвичайна конструкція в Німеччині рахує посмішки перехожих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути