пʼятниця, 27 серпня 2021 09:01

Минає 80 років з дня народження Богдана Ступки

Минає 80 років з дня народження Богдана Ступки
За свою кар'єру актор зіграв понад 100 ролей у кіно. Фото: espreso

Український актор Богдан Ступка 27 серпня міг би святкувати 80-річний ювілей. 2012-го він помер за місяць до дня народження.

Родом був із Львівщини. До сцени його привчили родичі: батько співав у хорі Львівського оперного театру, старший брат матері був там солістом, а тітка - головним концертмейстером.

За кулісами театру Богдан Ступка побачив і почув багатьох видатних співаків повоєнного часу.

1961-го він закінчив акторську студію при Львівському академічному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької і до 1978 року працював у цьому театрі. Його творчим наставником був Сергій Данченко, який 1978-го очолив Київський академічний драматичний театр ім. Івана Франка. Того ж року на запрошення наставника Ступка перейшов до цього театру.

2001-го, після смерті Сергія Данченка, Богдан Ступка очолив Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка. Його син Остап грав там провідні ролі під керівництвом батька.

За всю кар'єру Богдан Ступка зіграв понад 100 ролей у кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він світився дивовижним світлом. Така чистота і пристрасність" - 80 років тому народився Іван Миколайчук

"Мені всі кажуть: "Богдане, ти збожеволів на своїх українцях". А я ось недавно з'ясував, що сім'я Фрейда була родом з України, з містечка Тисмениця. Поїхав туди. Ось, кажу, адже Фрейд з ваших місць! А вони без поняття. Сидять всі й норкові шуби шиють", - розповідав актор.

Богдан Ступка протягом всього життя мав сильний зв'язок з матір'ю. Навіть народилися вони в один день - 27 серпня. До порад матері завжди прислухався. Якось сказав, що хоче померти в той день, коли не стало його матері - 23 липня. До цієї дати Ступка не дожив добу.

Зараз ви читаєте новину «Минає 80 років з дня народження Богдана Ступки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути