середа, 29 червня 2022 14:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Мільярдер Річард Бренсон відвідав Київщину: фото
3

Англійський мільярдер, засновник корпорації Virgin Group, один із найбагатших жителів Великої Британії Річард Бренсон побував на Київщині.

Підприємець відвідав Гостомель. Там цікавився аеродромом ДП "Антонов" і тим, як його можна відновити. Фотографії з ним опублікував керівник місцевої селищної адміністрації Тарас Думенко 29 червня у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор Гаазького суду відвідав зруйновану Салтівку у Харкові

"Річард Бренсон постійно виступає на підтримку України, її суверенітету, територіальної цілісності, а також за найжорсткіші санкції проти РФ, її лідерів та економіки. У Гостомелі він цікавився аеродромом ДП "Антонов", можливостями його відновлення", – зазначив він.

Англійський мільярдер Річард Бренсон відвідав Гостомель Київської області
Фото: facebook.com/dumenkotaras
Англійський мільярдер Річард Бренсон відвідав Гостомель Київської області
Англійський мільярдер Річард Бренсон відвідав Гостомель Київської області

Ще за декілька днів до повномасштабної війни Бренсон заявив, що вторгнення Росії в Україну матиме наслідки для всього світу. Про це він повідомив у другій своїй статті "Захист верховенства права", яку написав через ситуацію довкола України.

Бренсон розповів про розмову із послом України у Великій Британії Вадимом Пристайком щодо ролі світової бізнес-спільноти та необхідності відстоювати мир.

У розмові порушили питання Будапештського меморандуму 1994 року. Тоді Росія підписала зобов'язання "поважати незалежність і суверенітет і існуючі кордони України". У свою чергу Україна приєдналася до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та відмовилася від свого ядерного арсеналу.

На думку мільярдера, анексія Криму Росією 2014 року стала першим серйозним порушенням Будапештського меморандуму, а російське вторгнення в найближчі дні розірве меморандум і матиме наслідки для всього світу.

Зараз ви читаєте новину «Мільярдер Річард Бренсон відвідав Київщину: фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути