середа, 02 лютого 2011 19:35

Міліцію дістали брехливі "мінування"

Міліцію дістали брехливі "мінування"

Українська міліція стурбована тим, що останнім часом все частіше стали з'являтися повідомлення про закладену бомбу або мінування.

Як підкреслює департамент зв'язків з громадськістю МВС України у середу, на такі сигнали правоохоронні органи реагують швидко і оперативно.

Тільки за останню добу в Україні зареєстровано 4 повідомлення про замінування, а якщо говорити про статистику за місяць, то таких дзвінків було 20. Проте всі ці повідомлення виявилися брехливими.

При цьому на сьогоднішній день вже 9 "жартівників" притягуються до кримінальної відповідальності, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Крім того, що їм доводиться оплачувати всі витрати на викриття неправдивих дзвінків, виїзди цілої бригади правоохоронних органів та інших відомств, в обов'язковому порядку їх карають за всією суворістю закону.

Наприклад, зазначили у міліції, ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України передбачає штраф або обмеження волі до 5 років. У разі повторення таких повідомлень законодавством передбачене позбавлення волі на строк до 7 років.

Як правило, про мінування повідомляють неповнолітні, і оскільки кримінальної відповідальності вони не несуть, вона ляже на їхніх батьків. У такому разі з них стягується штраф понад 8 тис грн.

Нагадаємо, 27 січня близько 15.00, до міського управління міліції зателефонував стурбований чоловік і повідомив про замінування лікарні. З приміщення медичного закладу довелось евакуювати майже 200 людей першого поверху.

Пізніше львівським правоохоронцям вдалося встановити особу правопорушника. Чоловік виявився психічно неврівноваженим.

У понеділок невідомий о 12:00 подзвонив в управління Міністерства внутрішніх справ Дніпропетровська і зробив помилкове повідомлення про замінування Центрального залізничного вокзалу.

Напередодні у Києві по лінії 102 надійшов анонімний дзвінок про нібито замінування однієї зі станцій метрополітену. Так як той, хто дзвонив, не вказав, на якій саме станції закладено вибухівку, правоохоронці змушені були перерили всі станції метро у пошуку бомби.

Зараз ви читаєте новину «Міліцію дістали брехливі "мінування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути