Ексклюзиви
четвер, 05 січня 2012 20:28

"Міліція вбиває — влада покриває" - на Майдані громадськість згадала Ігоря Індила

"Міліція вбиває — влада покриває" - на Майдані громадськість згадала Ігоря Індила

Активісти громадських організацій провели біля Головпоштамту на Майдані Незалежності акцію, присвячену пам'яті студента Ігоря Індила, який загинув у відділку міліції. Захід розпочався о 19.00.

Акція зібрала близько 20 активістів. Вони тримали плакати "Міліція вбиває — влада покриває", "Вони вбили Ігоря Індила", "Я начальник — ты дурак".

Організаторами виступили студентська профспілка "Пряма дія" і фундація Регіональних ініціатив. До акції активно залучалися перехожі.

ВІДЕО: Відео в Інтернеті підтверджує, що студент Індило помер від рук міліціонерів

"Справа не в окремих особистостях, а в правоохоронній системі вцілому. Адже ця система не змінилася з приходом нового міністра Віталія Захарченка. Так само судова система, як і раніше, визнає правоохоронців невинуватими і не вбачає їх вину повністю доведеною. Зараз судова система фактично сприяє новим правопорушенням з боку правоохоронців. Враховуючи які кампанії протесту проходили у багатьох містах України у випадку зі смертю Ігоря Індила, справа закінчилася дуже лояльним вироком. Такий вирок — виклик усьому українському суспільству", - зазначив Віталій Дудін, представник громадської організації "Ліва опозиція".

"Акції протесту будуть продовжуватися. Ми будемо вимагати справедливості і в цій окремій справі, щоб вимагати більш суворого вироку і будемо продовжувати протести по всій Україні. Лейт-мотивом цих протестів буде посилення громадянського контролю за міліцією, аби такі випадки були неможливими у майбутньому. Наступна акція орієнтовно відбудеться за два тижні. Будуть збори імпровізованого оргкомітету - тобто всіх тих організацій, які приймали участь у попередніх протестах. Два тижні — це реальний термін, аби організувати акцію в кількох містах України", - підсумував активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати міліціонерів хотіли засекретити справу Ігоря Індила

Акція закінчилася за півгодини.

Нагадаємо, сьогодні було зачитано вирок у справі про смерть студента Ігора Індила у міліційному відділку Шевченківського РУВД Києва у травні 2010 року. Міліціонер Приходько, єдиний обвинувачуваний по справі, отримав 5 років позбавлення волі з відтермінуванням на 2 роки. Вирок означає, що міліціонер не проведе за гратами жодного дня.

Зараз ви читаєте новину «"Міліція вбиває — влада покриває" - на Майдані громадськість згадала Ігоря Індила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути