пʼятниця, 23 грудня 2011 15:39

У справі Індила амністували одного з міліціонерів

У справі Індила амністували одного з міліціонерів

Суддя Деснянського районного суду Києва Олексій Панасюк, який повторно розглядає справу про смерть студента Ігоря Індила в міліції, амністував одного з двох обвинувачених міліціонерів.

Амністію отримав Сергій Коваленко. Його звинувачували в тому, що він не перевірив на підставі чого був затриманий студент. Адвокати сім'ї загиблого просили розслідувати, чому Коваленко, який в ту ніч спостерігав за затриманням, не викликав швидку хлопцю, який кілька годин помирав на його очах. Але прокуратура не пред'явила звинувачення з цього приводу. Амністували Коваленко, пославшись на те, що у нього є п'ятирічний син.

На питання чи зробив би він щось інакше, якби знав чим усе закінчиться, Коваленко відмовився відповідати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярослава Склепового привезли з ізолятора з проламаним черепом

Він сказав тільки "Я зараз на пенсії" на питання чи збирається далі працювати в міліції.

Суд продовжив розглядати справу про відповідальність іншого міліціонера - Сергія Приходька. Він затримав і привіз Ігоря в Шевченківську міліцію. Батьки загиблого підозрюють, що саме він зламав їх сину череп.

Прокуратура звинувачує Приходька лише в тому, що він безпідставно затримав студента.

Нагадаємо, 26 травня 2010 стало відомо, що дільничний міліціонер забрав з гуртожитку на вул. Глібова, 5 міста Києва студента Індила у відділення міліції Шевченківського району столиці, а вранці батьків попросили забрати тіло сина з моргу.

28 травня прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції, де загинув І. Індило. Пізніше справа була передана до прокуратури м. Києва. У жовтні в прокуратурі м. Києва заявили, що смерть студента стала наслідком службової недбалості та перевищення повноважень з боку двох співробітників правоохоронних органів.

Зараз ви читаєте новину «У справі Індила амністували одного з міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути