Ексклюзиви
вівторок, 01 вересня 2009 15:37

Міліціонерів, які катували людину струмом, "покарали" звільненням

Міліціонерів, які катували людину струмом, "покарали" звільненням

За знущання над чоловіком, який підозрюється у скоєнні крадіжки грошей, наказом міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка покарано 17 співробітників Комінтернівського райвідділу міліції в Одеській області.

Відповідний наказ сьогодні під час робочої поїздки в Одеську область оприлюднив сам Луценко.

Зокрема, за дискредитацію органів внутрішніх справ з органів МВС звільнено заступника начальника карного розшуку та старшого уповноваженого Комінтернівського райвідділу міліції.

Інші за недбале ставлення до виконання службових обов"язків отримали догани або були на один ступінь понижені у званнях.

Крім того, начальник райвідділу міліції попереджений про неповну службову відповідальність.

Як заявив Луценко, цей керівник має два місяці для того, щоб виправити ситуацію у колективі, який він очолює. В іншому випадку міністр обіцяє розатестувати весь особовий склад райвідділу і набрати на службу нових співробітників.

Звертаючись до начальника райвідділу міліції, міністр сказав: "Це великий кредит. До речі, це тільки враховуючи ваші попередні досягнення".

У свою чергу, начальник Служби внутрішньої безпеки МВС України Василь Слободяник своїй доповіді повідомив, що двоє зі звільнених сьогодні офіцерів 7 серпня цього року доставили затриманого за підозрою у скоєнні злочину до райвідділу, сфальсифікували протокол про начебто його непокору працівникам міліції, в результаті чого суд виніс рішення про адміністративний арешт затриманого на 5 діб.

Після цього, як встановили співробітники Служби внутрішньої безпеки МВС, за заявою потерпілого офіцери замість того, щоб помістити затриманого в ізолятор тимчасового тримання, де він мав би відбувати адміністративне покарання, відвели його у підвал, де, застосувавши проти людини генератор електричного струму від телефона, вимагали від нього зізнання. В результаті людина отримала закритий перелом кістки правового плеча.

У своїх поясненнях міністру обидва офіцери заявили, що тілесних ушкоджень чоловіку вони не завдавали, у підвал його не відводили, а травму той отримав "в результаті падіння на порозі туалету".

Коментуючи в інтерв"ю журналістам вказані дії працівників райвідділу та бездіяльність з боку керівників управління міліції, Луценко зауважив, що ці працівники міліції замість того, щоб "думати головою", вдалися до найпростішого: "залякати людину, щоб "вибити" у нього покази".

Міністр, звертаючись до громадян України, закликав їх не боятися звертатися до Служби внутрішньої безпеки МВС, якщо проти них з боку міліціонерів були застосовані незаконні дії.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Міліціонерів, які катували людину струмом, "покарали" звільненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути