понеділок, 03 березня 2008 11:48

МЗС Росії висловив протест проти створення міжнародної групи щодо Косова

МЗС Росії висловив протест проти створення країнами, що підтримали незалежність Косово, так званої Міжнародної керівної групи щодо Косово (МКГ).

"Вважаємо, що створення МКГ суперечить резолюції 1244 Ради Безпеки ООН і узгодженим міжнародним співтовариством принципам косовського врегулювання", - заявив журналістам в понеділок офіційний представник МЗС РФ Михайло Каминін.

Резолюція 1244 РБ ООН передбачає існування Косово у складі Сербії.

"Група представляє лише інтереси країн, що визнали косовську незалежність або заявили про готовність зробити це, а тому не виражає думку всього міжнародного співтовариства", - сказав дипломат, слова якого цитуються в повідомленні, опублікованому на сайті МЗС РФ.

"Метою діяльності МКГ декларує сприяння Приштині в становленні односторонньо проголошеної незалежності відповідно до так званого плану Ахтісаарі, який, як відомо, не був схвалений РБ ООН і не може бути основою врегулювання", - нагадав Каминін.

"У наявності - довільне насаджування структури, яка, не маючи на те підстав, претендує на прерогативи ООН та її Ради Безпеки", - сказав дипломат.

"Переконані, що натомість слід шукати шляхи повернення косовського врегулювання в міжнародно-правове поле в руслі резолюції 1244 РБ ООН", - продовжив він.

Інші дії можуть ще більше ускладнити ситуацію навколо Косова і здетонувати непередбачувані наслідки, сказав Каминін.

Днями у Відні відбулося засновницьке засідання Міжнародної керівної групи щодо Косова, покликаної сприяти Приштині в становленні односторонньо проголошеної незалежності, повідомляє РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «МЗС Росії висловив протест проти створення міжнародної групи щодо Косова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути