Ексклюзиви
субота, 27 червня 2020 11:25

Ми стаємо всі більш схожими на тих, з кими воюємо - правник

Ми стаємо всі більш схожими на тих, з кими воюємо - правник
Геннадій Друзенко вважає, що голосування за відставку Авакова перетвориться на черговий вотум довіри йому Фото: ukrslovo.net

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтримує монополію влади на насильство. Президент Володимир Зеленський не зацікавлений у його звільненні. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів правник Геннадій Друзенко.

"Аваков чинить безліч політично вбивчих дій для будь-якої демократичної країни. З іншого боку – він той, хто підтримує монополію влади на насильство. Зеленський боїться, якщо піде Аваков то в країні почнеться справжній хаос, як це нині відбувається у багатьох інших галузях. Тоді питання доведеться вирішувати особисто. Президент вважає, що Аваков для нього наріжний камінь, який підтримує систему. Яким би він не був, гнилим, аморальним, нереформованим, його мусять виносити, щоб не завалилася уся конструкція", - розповідає Друзенко.

Арсен Аваков убиває рейтинг Володимира Зеленського.

"Результати чергового соціального дослідження показали, що вперше недовіра до президента переважила довіру. У нього немає нічого окрім рейтингу – ні зв'язків, ні мільярдів, ні відчуття належності до клану. Є лише народна любов. Як тільки рейтинг піде на дно, він стане непотрібним. Тому Аваков знищує Зеленського, як політичного лідера", - додає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський втрачає довіру українців - результати опитувань

Постанова про звільнення Авакова з посади міністра внутрішніх справ зараєстрована у Верховній Раді.

"Шанси, що за неї проголосують близькі до нуля. Радше це голосування перетвориться на черговий вотум довіри Авакову, ніж на відставку. Ми стаємо все більш схожими на тих з ким воюємо. Залишається все менше права і закону. Це вбиває фундамент української ідеї, свободу, повагу до гідності людини. Бачимо справу за справою де українська поліція все більше нагадує радянське НКВД, що діє за правилом "Була б людина – справа знайдеться".

Знайти очільника МВС, здатного реформувати та справді змінити систему можливо.

"У національній поліції служить понад 100 тисяч. Важко уявити, що серед високопоставлених поліцейських чи їх заступників немає жодної порядної людини. За Юрія Кравченка тодішня міліція з обслуговуючого персоналу криміналу, перетворилася на державну структуру. Можемо сперечатися про засоби і ціну. Але тоді міліція розбомбила, переграла і знищила організовану злочинність, яка домінувала з початку 1990-х. Треба шукати таку заміну Авакову. В Україні безліч ветеранів, які пройшли війну. Є працівники СБУ до якої довіра більше. Є НАБУ. Демократія говорить, що незамінних людей немає. Так, ми можемо знову помилитися, але це не значить, що Аваков має бути "вічним міністром". Це логіка протилежна демократії", - вважає Друзенко.

5 червня Верховна Рада розпочала засідання з вимоги відставки Арсена Авакова, зокрема, через події у Кагарлику та Броварах. У Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Документ підписали 56 нардепів. Тоді Президент України Володимир Зеленський заявив, що Аваков має довести до кінця розслідування вбивства Павла Шеремета.

Зараз ви читаєте новину «Ми стаємо всі більш схожими на тих, з кими воюємо - правник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути