вівторок, 23 червня 2020 14:01

Зеленський втрачає довіру українців - результати опитувань

Зеленський втрачає довіру українців - результати опитувань
Довіра українців до Зеленського похитнулася. Фото: Офіс президента

41% українців довіряють президенту Володимиру Зеленському, а 50% не довіряють.

Такі дані соціологічного дослідження оприлюднила 23 червня голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка Ольга Балакірєва, передає Укрінформ.

"На сьогоднішній день Зеленському повністю довіряють 13%, скоріше довіряють - 28%, скоріше не довіряють 25% і цілком не довіряють 25%. Отже, 50% населення сьогодні не довіряють президенту Зеленському", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль не помітив, що Авакову не довіряють 69% українців

Протягом тривалого часу після обрання Зеленського президентом України тримався позитивний баланс довіри до нього.

"Ситуація почала змінюватись у січні, й ви бачите вже на тлі коронавірусу наші останні виміри, які були в травні й червні, показали зміну цього балансу, і зараз баланс довіри негативний", - розповіла Балакірєва.

За її словами, негативний баланс довіри також є в уряду (-54%), Верховної Ради (-55%), НБУ (-45%), СБУ, Національної поліції, прокуратури, ДБР, НАБУ.

Водночас, за словами Балакірєвої, Збройні сили традиційно залишаються з позитивним балансом довіри. За даними дослідження, ЗСУ довіряють понад 60% респондентів, тоді як не довіряють близько 30%.

Опитування проводили 10-19 червня методом "обличчя до обличчя" за місцем проживання респондентів. Участь у соцдослідженні взяли понад 3000 осіб у всіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і Криму. Статистична похибка становить 1,1-1,9%.

Партію "Слуга народу" готові підтримати 28% українців, серед тих, хто визначився, якби парламентські вибори відбувалися наприкінці травня - на початку червня 2020 року. Це на 15,16% менше, ніж партія отримала на виборах у липні 2019 року - 43,16%. Про це свідчать результати опитування КМІС від 24 травня - 4 червня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський втрачає довіру українців - результати опитувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути