Ексклюзиви
четвер, 23 липня 2009 11:24

Метро на Теремки можуть закінчити за 90 днів

Метро на Теремки можуть закінчити за 90 днів

Метробудівці готові закінчити усі будівельні роботи на станціях "Деміївська", "Голосіївська" та "Васильківська" протягом 90 днів з моменту поновлення фінансування.

Про це заявив директор КП "Київський метрополітен" Петро Мірошников.

П.Мірошников, зокрема, відзначив: "Ми чекаємо на фінансування. З центрального бюджету на ці цілі передбачено 200 млн. грн. Ще 200 млн. повинне дати місто. Крім цього, нам треба буде відшукати таку ж суму, щоб розплатитися з боргами перед "Київметробудом". Ось тоді ми і зможемо здати ці станції. Тобто обсяги фінансування для їх запуску з урахуванням боргів становлять приблизно 600 млн. грн. Станції вже майже готові. Залишилося тільки змонтувати обладнання і закінчити обробні роботи. Якщо говорити про терміни, то з моменту поновлення фінансування нам знадобиться ще 90 днів для закінчення робіт. Лише після цього Київ отримає три нові станції, виконані за окремими авторськими проектами. Ці станції будуть зроблені у сучасному стилі хай-тек. Проблема лише в одному - наявності грошей".

При цьому П.Мірошников підкреслив, що вивчається можливість подовження цієї лінії за рахунок будівництва нових станцій. "Зараз ми розробляємо проект подовження цієї лінії. Якщо все буде добре, Київ отримає ще три станції в цьому напрямі - "Виставковий центр", "Іподром" та "Одеська площа". Ймовірно, на цьому будівництво гілки і завершиться. Але ми налаштовані оптимістично і розглядаємо розробку ще трьох станцій з электродепо в районі Теремків-2. Також розглядається можливість відгалуження в бік Борщагівки. Але це дуже далека перспектива", - додав він.

Нагадаємо, минулого року компанія "Київметробуд" заявила про неможливість завершення будівництва і відкриття станцій метро від станції "Либідська" у бік житлового масиву Теремки в грудні, як це було заплановано, через відсутність фінансування будівництва з міськбюджету і заборгованість перед компанією за вже виконані роботи. Три нових станції планували відкрити у 2008 році. Вартість їх будівництва - 1 млрд. 659 млн. грн.

Водночас, заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко заявляв, що відкриття станцій метрополітену у бік житлового масиву Теремки перенесли з 1 січня 2009 року на День Києва.

За матеріалом Ліга

Зараз ви читаєте новину «Метро на Теремки можуть закінчити за 90 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути