Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2009 10:50

Будівництво метро на Теремки не ведеться з січня

Будівництво метро на Теремки не ведеться з січня

Будівництво трьох станцій Куренівсько-Червоноармійської лінії київського метрополітену не просувається з лютого.

За інформацією "Газети по-київськи", на станції "Деміївська" готові два виходи, касовий зал, чотири ескалатори та стіни. Зараз будівельники займаються прокладкою рейок і кабелів в тунелях. Говорять, готовність станцій - півсправи, адже тунельні роботи не закінчені.

В той же час, на станції "Голосіївська" працює кран, будівельники вмонтовують "дах" для тунеля і прокладають рейки, пише видання. На платформі лежать стоси мармурових плиток, на шляхах - будівельні ліси, які залишили ще в січні цього року.

За даними газети ще одна з трьох станцій - "Васильківська" - готова на 85%. Метробудівці там постійно відкачують підводні води. За їх словами, цього року будівельно-монтажні роботи, тобто безпосередньо будівництво, велися лише декілька тижнів ще в січні.

Нагадаємо, минулого року компанія "Київметробуд" заявила про неможливість завершення будівництва і відкриття трьох станцій метро від станції "Либідська" у бік житлового масиву Теремки в грудні, як було заплановано, через відсутність фінансування будівництва з міськог бюджету та заборгованостей перед компанією за вже виконані роботи. Три нові станції - "Деміївську", "Голосіївську" та "Васильківську", - планували відкрити в 2008 році. Вартість їх будівництва - 1 млрд. 659 млн.грн.

В той же час, заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко заявляв, що відкриття трьох нових станцій метрополітену перенесли з 1 січня 2009 року на День Києва.

Газета по-київськи, Ліга

Зараз ви читаєте новину «Будівництво метро на Теремки не ведеться з січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути