вівторок, 05 травня 2009 16:22

Черновецький розтринькав 160 державних мільйонів - Рахункова палата

Черновецький розтринькав 160  державних мільйонів - Рахункова палата

Рахункова палата заявляє про неефективне використання Київською міською державною адміністрацією 161,8 мільйона гривень коштів, виділених Києву з державного бюджету на виконання функцій столиці в 2008 році.

Про це йдеться в повідомленні Рахункової палати.

"За результатами аудиту, при використанні коштів субвенції на виконання Програми виявлені порушення законодавства й неефективні витрати в сумі 161,8 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

Палата зазначає, що міська адміністрація, отримуючи кошти держбюджету, повинна разом з Кабінетом Міністрів розробити програму забезпечення виконання Києвом функцій столиці, а Кабмін - затвердити її.

Однак, на думку Рахункової палати, розроблена й затверджена в 2008 році програма мала низку істотних порушень. Зокрема, відсутність певних кінцевих результатів, державного замовника, відповідальної особи від міста за координацію й виконання програми.

Крім того, прорахунками програми палата вважає часті перерозподіли асигнувань, внаслідок чого кошти розпорошувалися між об"єктами з низьким ступенем будівельної готовності, і внесення в неї об"єктів, які не належать до столичних функцій.

У результаті незавершеними залишилися важливі для міста об"єкти, чиє уведення в експлуатацію було заплановане в 2008 році, зокрема, будівництво 3-х станцій метро на Куренівсько-Червоноармійській лінії від "Либідської" убік житлового масиву Теремки.

Як відомо, у червні 2008 року Кабмін виділив Києву 1,696 мільярда гривень для виконання функцій столиці України 2008 року.

1,346 мільярда гривень були передбачені на будівництво й реконструкцію об"єктів інфраструктури, зокрема, НСК "Олімпійський", Дарницький вокзал, транспортні розв"язки, ділянок метрополітену, 350 мільйонів гривень - на соціальні виплати й поліпшення медобслуговування.

За матеріалами Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Черновецький розтринькав 160 державних мільйонів - Рахункова палата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути