понеділок, 18 лютого 2008 14:08

Мертвого ведмедя 2 тижні демонстрували у київському зоопарку

Мертвого ведмедя 2 тижні демонстрували у київському зоопарку
У Київському зоопарку ведмедя по кличці Чиполліно вигнали на вулицю, а коли почистили клітку, і ведмідь міг повернутися назад, він не став цього робити, а ліг прямо на землю. Співробітники зоопарку думали, що це він заліг у сплячку, і навіть не підіслали йому соломи.

У київському зоопарку ще в минулому місяці загинув білокоготний бурий ведмідь Чиполліно. Тепер у зоопарку залишилося всього два таких ведмедя. Один із співробітників, який боїться називати своє ім"я, стверджує, що причина смерті — халатність працівників зоопарку, які під час сплячки розбудили і вигнали тварину на мороз, — мовляв, хотіли почистити клітку.

Директор зоопарку Олексій Толстоухов визнав, що Чиполліно помер, але сказав, що не пам"ятає від чого. "Всі вмирають — люди, тварини", — філософськи відзначив він у розмові. За його словами, за тваринами в зоопарку добре доглядають і не могли зробити нічого, що пошкодило б ведмедикові.

Інший співробітник зоопарку неофіційно повідомив: "Ведмеді у цей час дуже малорухливі і сонні. Чиполліно вигнали на вулицю, а коли почистили клітку, і ведмідь міг повернутися назад, він не став цього робити, а ліг прямо на землю. Співробітники зоопарку думали, що це він заліг у сплячку, і навіть не підіслали йому соломи. А ведмеді не можуть на землі зимувати! Йому потрібне хороше укриття! Найстрашніше, що з 10 до 22 січня відвідувачі зоопарку милувалися трупом тварини, думаючи, що вона просто спить. А він, пролежавши на снігу, вітрі і морозі, помер, швидше за все, від пневмонії". Після розтину Чиполліно зоотехніки з відділу, якому належав ведмідь, заявили, що причина смерті тварини — хвора печінка.

Директор Олексій Толстоухов запевнив, що звірів годують добре, і ті ніяких незручностей не відчувають, повідомляє Вовремя.info.

Зараз ви читаєте новину «Мертвого ведмедя 2 тижні демонстрували у київському зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути