Ексклюзиви
пʼятниця, 16 січня 2009 19:06

Меркель зустрілася з Путіним поговорити про газ

Канцлер ФРН Ангела Меркель під час зустрічі з прем"єр-міністром Росії Володимиром Путіним 16 січня, має намір закликати РФ і Україну до неухильного виконання зобов"язань із поставок газу до Європи, заявив заступник офіційного представника німецького уряду Томас Штег.

Вона (Меркель) заявить Путіну про те, що Україна і Росія повинні повністю виконувати свої зобов"язання по контрактах", - цитує агентство Рейтер слова Штега.

Як повідомляють РИА Новости, голова уряду Росії в п"ятницю прибув з дводенним робочим візитом до Німеччини, під час якого проведе переговори з федеральним канцлером. Однією з основних тем зустрічі стала проблема транзиту російського газу через Україну до Європи, де вже десять днів не можуть одержати голубе паливо з Росії.

Напередодні канцлер ФРН заявила, що має намір обговорити з Путіним питання відновлення поставок газу до Європи. За її словами, через кризу з транзитом палива "є ризик того, що довіру до Росії може бути втрачено в довгостроковій перспективі".

Німеччина традиційно грає важливу роль у відносинах Росії та ЄС. Крім того, вона є одним з основних споживачів російського газу. РФ продає до Європи щорічно близько 149 мільярдів кубометрів газу в рік, з яких більше 40 мільярдів - ФРН.

Зараз ви читаєте новину «Меркель зустрілася з Путіним поговорити про газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути