вівторок, 15 травня 2007 14:35

Мерія Москви відмовила в проведенні гей-параду

У вівторок ініціатори гей-параду в Москві, наміченого на 27 травня, отримали офіційну відмову міської адміністрації в проведенні цієї акції. Про це повідомив начальник управління по роботі з органами забезпечення безпеки уряду столиці Микола Куліков. За його словами, заборона пов"язана з тим, що гей-парад зачіпає інтереси інших громадян, порушуючи їх права і свободи, що протирічить чинному законодавству.

Минулого року мер Москви Юрій Лужков заборонив проведення такого параду. Його організатори звернулися до Тверського суду, однак той підтвердив законність цього рішення. Проте, в Москві 27 травня 2006 року пройшов несанкціонований гей-парад. В результаті були затримані більше 50 його учасників.

Мер Москви Юрій Лужков не раз публічно заявляв, що не допустить проведення в столиці гей-параду. За словами мера, "окрім як сатанинським дійством, назвати не можна. ". У боротьбі з гей-рухами і тиском з боку світової спільноти Юрій Лужков навіть звертався до патріарха Олексія II.

Перша спроба провести гей-парад в Росії була зроблена ще в 2001 році. Тоді московська влада заборонила так званий "парад кохання", посилаючись на аморальність такого свята і зазначила, що подібні "паради", які зводяться до ходів людей нетрадиційної сексуальної орієнтації, "по суті, є пропагандою розбещеності і нав"язують суспільству в цілому неприйнятні норми поведінки, не відповідні традиційним моральним цінностям більшості росіян, а також канонам основних релігійних концесій", що діють в місті, - тоді заявляли в прес-центрі Мерії Москви, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Мерія Москви відмовила в проведенні гей-параду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути