вівторок, 27 травня 2008 16:53

Медики не звернули уваги на те, що вакцина від кору не того кольору

Привезена з Індії багатостраждальна двокомпонентна вакцина КК, яку кололи дітям в Донецькій області і після щеплення якої помер школяр, давала колір, який не співпадає з вимогами в інструкції. Згідно з описом виробника Serum Institute of India Ltd, медикамент повинен бути рожево-бузковим, проте під час вакцинації школярів у Краматорську, він став прозоро-жовтим.

Про це сказав головний лікар СЕС Краматорська Василь Гончаренко. "Що це означає, ми поки не знаємо. Немає результатів експертизи, чи міг колір говорити про непридатність вакцини", - сказав Василь Іванович, повідомляє газета "Сегодня".

"Перед вакцинацією нам проводили спецінструктаж і пояснили, що вакцина ZA 26-x повинна бути рожевого кольору. Ту, яку робила я, дійсно виявилася ясно-жовтою. Я це помітила, проте належної уваги не надала - хіба мало як описують колір люди. Адже скільки людей - стільки і думок", - сказала завідувач педіатричним відділом лікарні Краматорська Наталія Клімова, яка робила щеплення госпіталізованим школярам і 17-річному, Антону Тищенку, який помер.

Водночас ЮНІСЕФ стверджує, що із вакциною все в порядку. "Після розведення, вакцина повинна бути прозорою, однорідною, тобто не містити осаду і пластівців. Проте, залежно від освітлення, вона може набувати відтінків не тільки блідо-рожевого, але і блідо-жовтого", - сказала нам фахівець зі зв"язків з громадськістю в ЮНІСЕФ, Ганна Суходольська.

Тим часом госпіталізованих українців почали виписувати з лікарень Краматорська і Донецька. На вчорашній день в клініках перебувало 43 людини.

Мінздрав України на 15 днів усунув від виконання обов"язків головного санлікаря України Миколу Проданчука і його помічника Людмилу Мухарську.

А міністр охорони здоров"я України встиг побувати в Женеві, де зустрівся з генеральним директором Світової асоціації охорони здоров"я Маргарет Чен, а також міністром охорони здоров"я Індії Анбумані Камадосс. Останні в один голос запевняють, що нададуть Україні всі експертизи про якість препарату, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Медики не звернули уваги на те, що вакцина від кору не того кольору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути