четвер, 02 серпня 2007 10:54

Медики відмовилися лікувати Караченцова (ФОТО)

Недавно артиста виписали з Центру нейрореабілітації, де він проходив черговий курс лікування. На консиліумі лікарі обговорили стан Миколи Петровича, який визнали важким, і наполягали на дотриманні жорсткого режиму. Проте Людмила Поргіна упевнена, що активний відпочинок і подорожі, заборонені фахівцями, підуть її чоловікові тільки на користь. У реабілітаційний центр Микола Караченцов потрапив у важкому стані. З 2005 року, коли у результаті автокатастрофи Микола Петрович отримав важку черепно-мозкову травму, що викликала органічне ураження мозку, його самопочуття істотно не покращало. Як і раніше, він страждає від правостороннього паралічу, розмовляє насилу, і деякі слова погано розбирають навіть близькі люди; повністю не відновився ковтальний рефлекс. Вердикт медиків був невтішним: артистові потрібний серйозний курс лікування і тривалі заняття з логопедом.

Півроку світила медицини робили все, щоб стабілізувати стан актора. І хоча їм вдалося добитися певних покращень, відновити мовну функцію повністю неможливо. Єдине, що залишається кумирові мільйонів, - це підтримуюча терапія, яка, можливо, і не дасть покращень, але не дозволить втратити напрацьовані навики мови.

Перед випискою медики ще раз обговорили з Людмилою Поргіною особливості режиму її чоловіка. Вони нагадали, що Караченцову протипоказані подорожі, стресові ситуації, будь-яка фізичне напруження. Але, не дивлячись на слова фахівців, Поргіна вирішила інакше. Вона часто виводила чоловіка у світ: напроикінці травня за його участю був організований концерт зірок російської естради, разом з дружиною вони відвідали виступ Джорджа Майкла у  "Олімпійському". Зоряне подружжя вирушило у  першу після тієї страшної аварії дальню поїздку – у Дівеєвський монастир.

Разом з дружиною Микола Караченцов відвідав Дівеєвський монастир і поставив свічки

Дізнавшись про подорож, лікарі Миколи Петровича були дуже обурені.

- Ми не раз попереджали Людмилу Андріївну, що хворому необхідний спокій, - говорить академік Віктор Шкловський. - Стан Караченцова дуже важкий. З ним потрібно займатися, щоб підтримувати досягнутий результат. Але всі наші зусилля виявляються марні - Поргіна, на мій погляд, не до кінця розуміє всю серйозність ситуації.

У зв"язку з цим медики були змушені констатувати, що подальше лікування в клініці не має сенсу: добитися кардинальних поліпшень вони не в силах, повідомляє Твой День.

Зараз ви читаєте новину «Медики відмовилися лікувати Караченцова (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути