вівторок, 22 квітня 2008 11:20

Медики: Через алкоголізм в українців немає перспектив на майбутнє

Однією з основних причин того, що в Україні масово процвітає явище алкоголізму, є те, що громадяни не бачать перспективи на майбутнє.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив доктор медичних наук, професор Олег Чабан.

Він також торкнувся проблеми алкоголізації майбутнього покоління українців. Зокрема, він зауважив, що у молоді, яка зловживає алкоголем, народжуються діти вже з алкогольною залежністю і з перших хвилин життя потребують "своєї" дози алкоголю. "Таке немовля кричить всю ніч і вимагає не просто молока, а певного проміле алкоголю у молоці", - зазначив Чабан.

Він також наголосив, що "якщо міцні алкогольні напої лідирують у культурі пиття, то вони швидше призведуть до залежності, спричинять побічні ефекти - цироз печінки, запалення кишечнику, онкологічні хвороби - рота, слизової".

"В Україні алкоголізм має свою специфіку, коли у сільській місцевості йде повальна алкоголізація серед жінок та дітей", - зазначив Чабан.

А у великих містах, на думку професора Чабана, алкоголь став транквілізатором, способом спілкування та комунікації, у молодіжному середовищі - приводом для зустрічей. "Це настільки домінує, що виходить на рівень культури, а це найстрашніше. В Україні повністю відсутня культура та етика споживання алкоголю", - наголосив Чабан, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Медики: Через алкоголізм в українців немає перспектив на майбутнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути