субота, 02 лютого 2008 12:05

Медична організація "Лікарі без меж" припиняє свою діяльність в Сомалі

Міжнародна незалежна медична організація "Лікарі без меж" оголосила про припинення своєї діяльності в Сомалі.

Керівництво організації в п"ятницю, 1 лютого, ухвалило рішення піти на такий крок у зв"язку із загибеллю двох іноземних співробітників голландського підрозділу "Лікарів без меж" - кенійця та француза - під час вибуху встановленого на узбіччі дороги фугасу недалеко від міста Кісмайо на півдні Сомалі на початку цього тижня. Тоді ж загинули двоє сомалійців.

У 1990-і роки Сомалі фактично перестала існувати як єдина держава, розпавшись на декілька невизнаних державних утворень.

З кінця 2006 року і до кінця січня 2007 року в Сомалі йшли запеклі бої урядових військ з ісламістами, які контролювали велику частину країни, у тому числі і столицю держави Могадішо.

За підтримки військ сусідньої Ефіопії сили урядових військ Сомалі вибили бойовиків "Об"єднаних ісламських судів" зі всіх крупних міст. За останні роки в країні загинули тисячі людей. В даний час ісламізм продовжує партизанську боротьбу і викрадання іноземців, повідомляє АМИ "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Медична організація "Лікарі без меж" припиняє свою діяльність в Сомалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути