субота, 12 червня 2021 11:06

Має 53 спадкоємця: померла найстаріша людина планети - фото
6

Дзіроемон Кімура отримав статус найстарішої людини в світі
Фото: peoples.ru
Протягом 40 років Кімура працював у поштовому відділенні
Після смерті Кімури 115-річну японку Місао Окава визнали найстаршим жителем Землі
Кане Танака проводить час за фізичною активністю
Найстаріша українка відсвяткувала 108-й день народження

12 червня 2013 року помер найстаріший житель планети. Японець пішов на 116 році життя.

Дзіроемон Кімура отримав статус найстарішої людини в світі і сертифікат Книги рекордів Гіннеса в грудні 2012 року після смерті американки Бесс Купер.

За два дні до нового 2013 року він став чоловіком з найдовшою тривалістю життя, чия дата народження точно зафіксована в офіційних документах. Абсолютний рекорд за тривалістю життя належить француженці Жанні Кальман, яка померла в 1997 році, проживши більше 122 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстаріші містяни прожили на двох 200 років

У висновку лікарів госпіталю міста Кетанго префектури Кіото вказано, що смерть пацієнта 1897 року народження настала вранці в середу з природних причин.

Протягом 40 років Кімура працював у поштовому відділенні, а після виходу на пенсію займався фермерством до 90 років. Він виховав сімох дітей, ставши дідом для 14 онуків, 25 правнуків і 14 праправнуків.

Після смерті Кімури 115-річну японку Місао Окава визнали найстаршим жителем Землі. 1 квітня 2015 року на 117 році життя жінка померла.

У 2019 році найстарішою людиною планети стала японка Кане Танака. 2 січня 2021 року вона відсвяткувала 118-й день народження. Свято Кане Танака відзначала у будинку для людей літнього віку разом із друзями та персоналом.

Кане Танака проводить час за фізичною активністю, грою у Реверсі. У неї хороший апетит, вона любить їсти шоколад і пити колу.

Коли її запитали про секрет довголіття, Танака відповіла: "Їсти смачну їжу та вчитися". Вона сказала, що прагне дожити до 120 років.

24 травня 2021 року в Україні відсвяткувала свій 108-й день народження довгожителька Затишанської громади Олена Малевська. Вона виховала двох дітей та сімох онуків. Зараз у неї - 18 правнуків і 21 праправнук.

Все життя жінка важко працювала в колгоспі села Росіянівка. Зараз, на схилі літ, вона оточена турботою своїх рідних і близьких.

Малевська пережила дві революції, дві світові війни та стільки ж голодоморів. Вона почала працювати ще десятирічною дівчиною. Працювала в селі на польових роботах, а потім - дояркою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дожити до 100 років — 5 порад

Довгожителька має чудову пам'ять і завжди в гарному настрої. Своєю позитивною енергетикою щедро ділиться з усіма, хто приходить на гостину.

"Я переживала важкі роки, сподіваючись на себе, Господа Бога та свою велику, дружну сім'ю, - каже жінка. - Вважаю себе щасливою людиною. Адже щастя, це коли у тебе є стільки спадкоємців!".

80 мешканцям містечка Аччіаролі на південному узбережжі Італії виповнилося 100 і більше років. Населення міста — 700 осіб. Усі довгожителі мають незначні проблеми зі здоров'ям. Цей феномен привернув увагу вчених.

Зараз ви читаєте новину «Має 53 спадкоємця: померла найстаріша людина планети - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути