вівторок, 18 червня 2019 16:26

Макрон і Зеленський: пояснили результати зустрічі

Макрон і Зеленський: пояснили результати зустрічі
Політолог Віктор Таран: Український президент показав, що політика, яку проводив ще Порошенко, незмінна Фото: Волинське Агентство Розслідувань

Президент Франції Емануель Макрон намагався тиснути на президента України Володимира Зеленського.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Віктор Таран.

17 червня Володимир Зеленський з офіційним візитом прибув до Парижа. Провів перемовини, які тривали 2 год.

"Це був візит-представлення. Відбувся обмін позиціями щодо вирішення проблем, які Україні та Європі створила Росія, - говорить політолог Віктор Таран. - Франція стомилася від війни з Кремлем. Зараз шукає варіанти, щоб ослабити санкції проти РФ, повернути її до ПАРЄ. Рішеня про відновлення переговорів у "нормандському форматі" поки нам нічого не дає. Путін казав, що не буде говорити, поки Україна не виконає низку зобов'язань із Мінських угод. Останні були підписані в рамках "нормандського формату" та є його частиною", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Зеленський збирається визволяти окуповані землі

Макрон намагався навязати Україні вихід на переговори з сепаратистами. Український президент показав, що політика, яку проводив ще Порошенко, незмінна. Альтернативи їй не існує. Щоправда, цю позицію йому прописало Міністерство закордонних справ. Тому вона і була сильна. Зеленський просто взяв її на озброєння. На самій зустрічі був невпевнений в аргументах, читав із папірця, не міг влучно відповісти на питання. Далі буде тільки важче. Під час візиту до Берліну ситуація для України набагато гірша. На відміну від Франції, Німеччина має прямий інтерес — добудувати "Північний потік-2". Через бажання вести бізнес із Росією вчинять значний тиск на Зеленського", - сказав Таран.

Володимир Зеленський під час офіційного візиту у Федеративну Республіку Німеччину зустрівся з головою Бундестагу ФРН Вольфгангом Шойблею.

Зараз ви читаєте новину «Макрон і Зеленський: пояснили результати зустрічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути