субота, 25 серпня 2012 16:38

Майже тисяча одеситів у вишиванках утворили живий ланцюг
17

Фото: Фото: Євген Джумига

24 серпня під час святкування 21-ої річниці Незалежності України в Одесі був побудований живий ланцюг з людей у вишиванках. Він тягнувся від пам'ятника Дюку де Рішельє на Приморському бульварі до Морського вокзалу. При цьому на Потьомкінських сходах учасники акції стояли у дві колони.

Організатором заходу виступив Одеський обласний осередок ВМГО "Молодь Демократичного Альянсу".

Ланцюг з людей в українському національному одязі є одним із заходів вишиванкового фестивалю, який проходить четвертий рік поспіль в Одесі. Перший фестиваль, присвячений 18-ій річниці Незалежності України, зібрав 73 людини у вишиванках. Минулого року представник Книги Рекордів України зафіксував всеукраїнський рекорд з кількості людей у вишиванках – 584 особи.

Цього року було офіційно зареєстровано 852 учасника віком від 1 місяця до 86 років. Участь у заході взяли одесити, а також жителі Києва, Харкова, Донецька, Тернополя та інших міст України. Як відзначили організатори фестивалю, інформація про побиття власного рекорду буде надіслана до Книги Рекордів України.

Окрім побудування живого ланцюгу в програмі фестивалю, який проводиться з 23 по 26 серпня, були передбачені такі заходи: виставка-ярмарок, майстер-класи з вишивки, гончарства, ковальства, чемпіонат зі швидкісного поїдання вареників, виступи українських гуртів і поетів тощо.

Зараз ви читаєте новину «Майже тисяча одеситів у вишиванках утворили живий ланцюг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

117

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути