Ексклюзиви
вівторок, 23 листопада 2010 11:37

Майже 400 людей загинули у тисняві в Камбоджі (ФОТО)
13

У вівторок, 22 листопада, на мосту в столиці Камбоджі місті Пномпені під час проведення водного фестивалю утворилася тиснява. Внаслідок інциденту загинули 378 осіб, ще 755 отримали поранення. Жертвами переважно виявилися жінки, повідомляє Reuters з посиланням на прем'єр-міністра Камбоджі Хун Сена.

Більшість жертв були або задавлені, або потонули, впавши в річку з моста, який веде на Алмазний острів, розташований на озері Тонлесап.

Очевидці заявляють, що тиснява і паніка почалися після того, як у натовпі, який святкував водний фестиваль, близько десяти людей втратили свідомість. За однією з версій, їх вдарило електричним струмом. За іншою версією, людям просто стало погано через стовпотворіння і задуху. Коли звістка про людей, які втратили свідомість, рознеслася по натовпу, почалася паніка. Маса людей хлинула на міст, щоб швидше залишити Алмазний острів. Ті, хто втік з нього, зіткнулися на мосту з тими, хто йшов у зворотному напрямі, не підозрюючи про тисняву. Натовп збивав людей з ніг і затоптував їх до смерті. Багато людей кидалися з мосту у воду річки й тонули.

Велика кількість жертв пояснюється тим, що інцидент стався на обмеженому просторі - мосту, який пов'язує Пномпень з Алмазним островом на річці Меконг.

Відзначимо, що для участі в щорічному триденному водному фестивалі в столицю Камбоджі прибули сотні тисяч людей. Це одне з головних кхмерских свят, що особливо популярне у М'янмі, Камбоджі й Таїланді.

Прем'єр уже попросив вибачення за подію в ефірі національного телебачення. У Камбоджі оголошений траур. Влада почала розслідування причин інциденту, який вже названий найбільш трагічною подією в історії країни з часів Червоних Кхмерів.

Зараз ви читаєте новину «Майже 400 людей загинули у тисняві в Камбоджі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути