Ексклюзиви
вівторок, 26 жовтня 2010 09:41

Людство з'явилося на Землі завдяки метеоритному дощу - вчені

Людство з'явилося на Землі завдяки метеоритному дощу - вчені

Анлійські і шведські вчені висунули гіпотезу, що люди на Землі з'явилися внаслідок метеоритного дощу. Космічне бомбардування протягом 10 мільйонів років послужило поштовхом до прискорення еволюції, в результаті чого і зародилося людство, пише ЕвроСМИ.

На думку англійця Теда Нілда, близько 470 мільйонів років тому розколовся гігантський астероїд між Марсом і Юпітером. Його уламки майже 10 мільйонів років інтенсивно атакували нашу планету.

Швед Біргер Шмітц вивчив безліч метеоритів з різних куточків Землі і прийшов до висновку, що саме в той час число упалих на планету астероїдів зросло в 100 разів.

У такій ситуації, вважають дослідники, природа була змушена шукати нові шляхи збереження життя на Землі. Для цього потрібно було створити безліч нових видів організмів і прискорити їх еволюцію для адаптації в екстремальних кліматичних умовах. Вершиною цієї еволюції стала людина.

Еволюція - процес розвитку, що складається з поступових змін, без різких стрибків (на противагу революції). Найчастіше, говорячи про еволюцію, мають на увазі біологічну еволюцію.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що китайські археологи знайшли скам'янілий череп, що пролежав у землі, за оцінками фахівців, близько 100 тисяч років. Знахідка може спростувати пануючу теорію про походження сучасної популяції людини з Африки.

Зараз ви читаєте новину «Людство з'явилося на Землі завдяки метеоритному дощу - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути