четвер, 31 січня 2008 16:21

Люди розумової праці найбільше схильні до нападів мігрені

Якщо відчуття того, що голова не просто розколюється, а буквально вибухає, вам не чуже, значить, мігрень ваша "хороша" знайома.

Назва захворювання походить від грецького слова "гемікранія", що означає половина голови. За статистикою мігрень дуже поширене захворювання - ним хворіє кожна двадцята людина.

Найчастіше до її нападів схильні жінки і люди розумової праці. Такі напади характеризуються сильним головним болем, який ще більш загострюється при напрузі або русі. Нерідко при мігрені з"являється нудота і блювота. Головною ж причиною недуги лікарі вважають сильні стреси.

Існує безліч лікарських препаратів для боротьби з мігренню, що виснажує організм. Особливо сильною дією володіють наркотичні аналгетики. Проте вони небезпечні вірогідністю розвитку звикання, а також часто мають безліч побічних ефектів (нудота, сонливість і інше).

Застосовувати такі препарати слід тільки після консультації з лікарем, і бути дуже обережним. Зняти біль і понизити запальний процес допомагають протизапальні засоби, які також може прописати лікар.

Крім того, лікар може призначити пацієнтові антидепресанти, тобто ліки, які використовуються в психіатрії для зняття депресій. Такі препарати призначаються, коли з"являється необхідність впливати на особливі речовини в мозку, які беруть участь у формуванні больових симптомів, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Люди розумової праці найбільше схильні до нападів мігрені ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути