пʼятниця, 05 червня 2020 11:39

Ляшко назвав можливу дату відновлення роботи готелів і санаторіїв

Ляшко назвав можливу дату відновлення роботи готелів і санаторіїв
Готелі і санаторії можуть запрацювати з 10 червня. Фото:pixabay

Із 10 червня в областях України зможуть відкритися готелі та санаторії, якщо буде позитивна епідемічна динаміка щодо поширення коронавірусу.

Влада також вирішуватиме питання про те, щоб дозволити туристичні групи до 50 осіб, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу.

"У Хмельницькій області відбулася зустріч із туристичним бізнесом. Постановою Кабінету міністрів про введення адаптивного карантину передбачено: за умови досягнення критеріїв, з 10 червня може бути дозволено відкриття засобів розміщення, що значить, що, окрім готелів, можна буде відкривати і санаторії, а також інші місця для відпочинку", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без банкетів та святкування: як працюватимуть заклади харчування

Також Ляшко нагадав, що зараз відкрили міжобласні перевезення автомобільним і залізничним транспортом. Відсьогодні постанова дозволяє запускати і авіаційне міжобласне сполучення - внутрішні перельоти в країні. Але немає можливості пересуватися туристичним групам більше 10 осіб.

"Туристичний бізнес звернувся до президента, це було обговорено на нараді, ми найближчим часом будемо ініціювати розгляд цього питання на засіданні Кабінету міністрів, щоб дозволити пересування груп до 50 осіб, оскільки вони у більшості їздять на автобусах і автобуси мають до 50 місць. Зможемо ініціювати чергове пом'якшення (карантину. - Ред.) для розвитку внутрішнього туризму", - заявив санлікар.

Також міністр охорони здоров'я Максим Степанов нагадав, що масковий режим та вимога соціального дистанціювання зберігаються попри вже введені пом'якшення карантину.

Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко повідомив, що в Києві можуть переглянути послаблення карантину з 5 червня. Зокрема це стосується відкриття внутрішніх приміщень у кафе і ресторанах.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко назвав можливу дату відновлення роботи готелів і санаторіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути