середа, 26 жовтня 2011 10:52

Львівський аеропорт обійшовся країні у 2,5 мільярди гривень

Львівський аеропорт обійшовся країні у 2,5 мільярди гривень

З 1 березня 2012 року аеропорт у Львові запрацює на повну потужність. Про це заявив заступник голови Львівської обласної адміністрації Володимир Губицький.

- У грудні вже повинні повністю завершитись роботи із будівництва. У лютому пройде сертифікація. А з березня уже плануємо повноцінну роботу аеропорту, - повідомив чиновник.

Під час реконструкції злітно-посадкової смуги її протяжність було збільшено з 2500 метрів до 3300. Це міжнародний стандарт. Відтепер у Львів зможуть літати аеробуси та боїнги. Зі Львова можна буде пускати прямі рейси у Нью-Йорк. За час виконання будівельних робіт їх вартість зросла на 55%.

- На будівництво витрачені великі гроші. Лише самого обладнання у термінал закуплено на 500 мільйонів гривень. Ще на 600 мільйонів проведено будівельних робіт. У загальному ж вартість терміналу складає 1,5 мільярди гривень, - розповів депутат Львівської міської ради Юрій Михальчишин. – 1 мільярд гривень витратили на злітно-посадкову смугу. Аеропорт зможе обслуговувати 20 тисяч пасажирів на добу. Це значно підвищить привабливість Львова як для туристів, так і для бізнесу. Дуже важливим моментом є наявність дисконтних авіаперевізників. Наразі ведуться переговори з однією з таких компаній – "Wizz air"

Також біля аеропорту буде розміщуватись автостоянка на 1100-1200 паркомісць.

Зараз ви читаєте новину «Львівський аеропорт обійшовся країні у 2,5 мільярди гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути