Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2013 20:04

Львівські чиновники через курей не можуть захистити котів

Львівські чиновники через курей не можуть захистити котів

Західно-українське товариство захисту тварин розробило проект ухвали, яка має юридично захистити бездомних котів у Львові. Міські чиновники її не підтримали, бо на балконах будинків заборонено утримувати курей.

"Ми розробили ухвалу, яка б мала надати котам офіційний статус деритизаторів — борців з мишами та пацюками, - розповідає член Західно-українського товариства захисту тварин Наталія Куба. - За ухвалою котів буде заборонено вбивати та виловлювати, за ними будуть встановлені спеціальні наглядачі, їх будуть стерилізувати й поступово кількість бездомних тварин зменшиться".

У місті відбулись громадські обговорення ухвали, яку одноголосно підтримали близько 300 громадян, депутатський корпус й екологи.

"Проти ухвали виступив начальник управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець, - скаржиться Куба. - Він нам відписав, що "у приміщеннях житлових будинків заборонено утримувати на балконах і лоджіях тварин, зокрема птицю і бджіл". Це виглядає так, ніби цей чоловік не читав ухвалу й просто відписався, аби відписати нам".

Ця спроба завадити Львову стати містом, яке реалізує європейські практики контролю стану і чисельності котів, підкреслено викриває критично низький рівень банальної обізнаності посадовців у питаннях, які, як не дивно, перебувають у сфері їхньої відповідальності, - переконана зоозахисниця.

Поспілкуватись із чиновником не вдалось.

Зараз ви читаєте новину «Львівські чиновники через курей не можуть захистити котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути