Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2018 09:29

Лукерія, Кипріан і Фараон - як називали своїх дітей кияни

Лукерія, Кипріан і Фараон - як називали своїх дітей кияни

Головне територіальне управління юстиції у Києві назвало найпоширеніші імена для новонароджених 2018 року. Так, дівчаток у місті найчастіше називали Софія, Злата, Марія, Мілана. Найпоширеніші імена серед хлопчиків: Максим, Артем, Олександр, Дмитро.

Також перелічуються рідковживані імена, зареєстровані у році, що минає. Жіночі: Єсенія, Роксолана, Радана, Тереза, Іріс, Агая, Фаїна, Ясновєда, Златояра, Касандра, Рада, Каталєя, Магдалина, Ляля, Леля, Вія, Мелоді, Кая, Лукерія, Грета, Кармен, Вєста. Чоловічі: Азарій, Марсель, Златозар, Сварг, Кипріан, Закарія, Лео, Томас, Самійло, Тадей, Леонард, Соломон, Радомір, Дарко, Северин, Рувин, Кипріан, Оскар, Єремія, Фараон, Михва.

"Нерідко батьки хочуть, щоб їх дитина була особлива, не така як всі, - йдеться в повідомленні управління. - Зазвичай індивідуальність малечі батьки підкреслюють вибором незвичного імені. При чому рідкісні імена помітно ідуть хвилями із року в рік. В якийсь період на дитячих майданчиках були одні Мілани, Каміли, Марки та Луки. Але чи будуть такі імена на часі, коли діти будуть вже дорослі? Іноді нестандартні імена присвоюються дитині у зв'язку з національними традиціями їх батьків".

Відповідно до законодавства заяви про зміну імені приймаються лише стосовно громадян України. Фізична особа, яка досягла 14 років, має право змінити своє прізвище та власне ім'я за згодою батьків або за згодою піклувальника. Фізична особа, яка досягла 16 років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище та ім'я.

Заяви про зміну імені приймаються відділом ДРАЦС за місцем проживання дитини, у тримісячний строк з дня її подання. За наявності поважної причини цей строк може бути продовжено, але не більш як на три місяці. Обмежень щодо кількості змін імені не передбачено. При першій зміні імені справляються державне мито в розмірі 5,10 грн. Всі повторній зміні імені - 51 грн.

Змінити можливо лише ім'я та прізвище! Зміна по батькові можливо лише у разі зміни батьком дитини свого власного імені.

Зараз ви читаєте новину «Лукерія, Кипріан і Фараон - як називали своїх дітей кияни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути