пʼятниця, 14 грудня 2018 01:35

Чому чоловіки кидають жінок
5

  Жінка, яка навмисно чекає, щоб її зробили щасливою, стає для чоловіка тягарем.
Жінка, яка навмисно чекає, щоб її зробили щасливою, стає для чоловіка тягарем.

Психологи вважають, коли пара розпадається, потрібно звинувачувати обох, але іноді бажання розриву надходить виключно від одного партнера. Подібний вчинок є відповіддю на певні дії з боку другого партнера.

Жінкам варто знати, які причини призводять до розриву стосунків з волі чоловіка, пише marieclaire.ru.

Він не відчуває, що ви його цінуєте

Чоловіки не просто бажають, вони жадають визнання. Якщо вони його не отримують, їх існування стає безглуздим. Ніколи не забувайте: відчуття власної потрібності – це те, що утримує чоловіка в його стосунках із жінкою. Якщо ж він розуміє, що ви його не цінуєте, як би сильно він вас не любив він піде.

І мова не про те, щоб просто говорити "дякую". Ви повинні дійсно, від душі цінувати все те, що він для вас робить, підтримувати його цілі, амбіції і бажання. Так, можливо, ви будете в чомусь не збігатися, і вам буде здаватися, що його просто нема за що хвалити. Але це помилка – адже яким би не був результат, його початкові наміри були позитивними.

Ви змінилися

 

Якщо зараз ваші стосунки кардинально відрізняються від того, як вони починалися – значить, пора задуматися. Підтримка "пам'яті про минуле" дозволяє зберегти у стосунках ті особливі почуття, коли ви тільки закохувалися одне в одного. Мозок буде згадувати всі ті емоції, коли ви просто пізнавали один одного, і відповідно підживлювати ваш інтерес до партнера через п'ять, десять і двадцять років.

Іншим важливим підпунктом тут залишається також банальний догляд за собою, яким багато жінок нехтують, коли починають вважати, що любов і так вже пережила всі випробування. Зрозуміло, ніхто не просить завжди бути при повному параді, але все ж не забувайте про себе. Емоційно ви і самі будете почувати себе впевненіше, а ваш партнер постійно буде відчувати до вас інтерес. Намагайтеся щоразу проводити паралель між тим, як ви вели себе, коли він у вас закохався, і як ведете себе зараз. Чоловіки вибачають старіння або зайві кілограми. Чого вони не прощають, так це апатії.

Жіноча зрада

 

Більшість людей не терплять зради в парі, і чоловіки нерідко розлучаються з дружиною, дізнавшись, що ті їм зраджують. Але за статистикою, після зради чоловіка жінки частіше намагаються почати все спочатку, а ось чоловіки відразу обривають усі зв'язки з невірною дружиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зрозуміти, чого насправді хоче чоловік - 5 секретів

Він почуває, що ви з ним нещасні

Це пов'язано з базовою потребою чоловіка в тому, щоб бути потрібним. Логіка така: якщо ви з ним нещасні, значить, він вам не потрібен. Тому він піде від вас – якими б хорошими ви не були. Якщо ж ви, навпаки, цінуйте все те, що він для вас робить, він починає відчувати власну значущість. Більш того, він починає відчувати потребу в розвитку, щоб бути ще краще.

З іншого боку, не чекайте, що робити вас щасливим – це його обов'язок. Його завдання, з його точки зору, сприяти тому, щоб його присутність або які-небудь дії були значимі для вас в самому позитивному сенсі. Іншими словами, якщо ви однаково щасливі як з ним, так і без нього – він піде.

Ваше спілкування – це суцільний негатив

 

Якщо в спілкуванні між партнерами немає жодної доброї нотки, стосунки починають здаватися тягарем. Як правило, так відбувається, коли обидва партнери розглядають свій союз як єдине можливе джерело щастя, замість того, щоб живитися позитивом ззовні і приносити його в дім. Жінка, яка навмисно чекає, щоб її зробили щасливою, стає тягарем для чоловіка.

Серед чоловіків майже немає невротиків, бо їх логіка гранично проста: потрібно уникати поганого і розвивати хороше. У всіх бувають важкі часи – наївно вважати, що ваша пара ніколи з ними не зіткнеться. Але якщо негатив і вічні проблеми стали вашої повсякденної реальністю, треба вжити заходів. В іншому випадку, ви дуже скоро розлучитеся.

У вас різні цілі

Різні цінності – це одна з найбільш нездоланних перешкод. Різниця життєвих цілей може виявлятися у всьому: в бажанні чи небажанні дітей, в їх кількості, у виборі міського або сільського житла і т. д. Наприклад, деяким чоловікам не подобається, коли їх жінка витрачає більше, ніж може собі дозволити. Адже їм хочеться бути добувачем, а не джерелом коштів на чергові модні туфлі. Тому через таке ставлення і відчуття себе "гаманцем" чоловіки часто тікають від таких жінок.

Ви постійно намагаєтеся його переробити

 

"Я його зміню", – це, мабуть, найбільша помилка всіх жінок, які вступають у стосунки. Неважливо, наскільки ви делікатні – він все одно відчує, що ви намагаєтеся його судити і зліпити з нього того, ким він за визначенням не є, або ще гірше – того, ким він просто не хоче бути.

Але все ж не забувайте давати своєму чоловікові власний простір для того, щоб він сам міг розвивати найкраще в собі. Не тисніть на нього, не бурчіть і не "пиляйте" – постійне відчуття провини ніколи не позначалося на стосунках добре.

Ви несамостійні

Якщо ви емоційно залежні від свого чоловіка, чекайте біди. Нікому не буде приємно постійно служити вам жилеткою, тим більше чоловікові, котрий, цінує власний час і простір. До того ж, якщо ви будете у всьому залежати від нього, він буде відчувати занадто великий тиск. І піде. Не витримає. Розвивайтеся самостійно, щоб вносити в ваш союз нове. Чоловіки не завжди здатні пояснити, що їм щось не подобається. Вони просто відчувають це – і йдуть.

Німецький психолог Берт Хеллінгер називає цивільний шлюб "недовибранністю". Тобто, коли ви не вступаєте в серйозні – і офіційні стосунки, це може означати, що в глибині душі ви ще не зробили остаточний вибір. Комусь з вас (або обом) здається, що десь існує кращий партнер, десь ще їх чекає справжнє щастя, коли-небудь почнеться нове життя. Зазвичай це характерно для чоловіків, але і жінки можуть бути не завжди впевнені, що поруч з ними кращий чоловік, і він на все життя. Тому перше, що слід зробити, – запитати себе: "Це найкращий чоловік для мене?" І при позитивній відповіді, коли у вас не залишиться жодного сумніву, почати діяти далі.

Зараз ви читаєте новину «Чому чоловіки кидають жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути