Ексклюзиви
понеділок, 06 жовтня 2008 10:21

Лукашенко і Путін обговорять можливість розміщення ПРО РФ в Білорусі

Лукашенко і Путін обговорять можливість розміщення ПРО РФ в Білорусі

В понеділок, 6 жовтня, прем"єр-міністр Росії Володимир Путін відправляється з візитом до Мінська, де планує обговорити план спільних дій двох країн з розміщення ПРО.

Як повідомило джерело в уряді РФ, під час переговорів обговорюватиметься можливість розміщення російських систем ПРО на території Білорусі.

Під час зустрічі Путіна з Олександром Лукашенком і прем"єр-міністром Білорусі Сергієм Сидорським також розглядатимуться і "заходи щодо технічного забезпечення спільного регіонального угрупування військ", а також питання постачання російського газу і надання Мінську нового кредиту.

У робочій поїздці Володимира Путіна разом з іншими членами уряду супроводжуватиме глава ФСБ Росії Олександр Бортников. Як пояснило джерело, це пов"язано з тим, що в рамках переговорів "обговорюватимуться питання співпраці російських і білоруських спецслужб, питання про кордон, а також низка митних аспектів двосторонньої взаємодії".

Нагадаємо, 6 серпня посол Росії в Білорусі Олександр Суріков заявив, що у відповідь на розміщення елементів системи американською ПРО в Чехії та Польщі Росія може розмістити на території Білорусі ракетні комплекси Іскандер або стратегічні бомбардувальники.

Проте президент Білорусі Олександр Лукашенко спростував ці припущення, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко і Путін обговорять можливість розміщення ПРО РФ в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути