Ексклюзиви
пʼятниця, 01 жовтня 2010 14:59

Лукашенко боїться Медведєва і повторення долі Лужкова

Лукашенко боїться Медведєва і повторення долі Лужкова

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, коментуючи інформаційну кампанію, яка ведеться проти нього в Росії, порівняв себе з колишнім президентом Башкирії Муртаза Рахімовим і колишнім мером Москви Юрієм Лужковим.

З такою заявою, як повідомляє "Інтерфакс-Захід", він виступив на прес-конференції для російських журналістів.

Глава республіки заявив, що кампанія проти нього санкціонована російським керівництвом. "Це команда Медведєва. Не знаю, наскільки це підтримується Путіним, але в мене є відомості про те, що він ту ж позицію займає", - цитує Лукашенко БЕЛТА.

"Це та ж команда, яка Рахімова нахиляла, потім до Ілюмжинову підібралися, потім мене прихопили, потім - Лужкова", - додав Лукашенко.

Президент Башкирії Муртаза Рахімов, нагадаємо, подав у відставку в середині липня. Мер Москви Юрій Лужков був звільнений в кінці вересня за рішенням президента РФ Дмитра Медведєва. Відставці Рахімова і Лужкова передувала хвиля критичних публікацій на їх адресу у федеральних російських ЗМІ.

Лукашенко, виступаючи на прес-конференції, виступив на захист Лужкова. "Сьогодні я підписав йому щиро, дружній лист, лист підтримки", - повідомив президент.

"Життя на цьому не закінчується", - сказав білоруський лідер, додавши, що "розуміє образу" Ю. Лужкова, цитує Лукашенка Інтерфакс-Україна.

При цьому він не підтримав версію про те, що мер Москви втратив роботу через комерційну діяльнысть своєї дружини. "Не треба" педалювати "на сім"ю. Неначе Лєна [Олена Батурина] вчора почала займатися бізнесом, а це побачив ваш Президент і зняв його", - сказав Лукашенко.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко боїться Медведєва і повторення долі Лужкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути