понеділок, 27 вересня 2010 10:58

Лукашенко не хоче займатися показухою, як Медведєв

Лукашенко не хоче займатися показухою, як Медведєв

У минулі вихідні білоруський президент Олександр Лукашенко розпочав передвиборчу кампанію з антиросійського випаду. Особливо схвилювала білоруського лідера тема зовнішнього втручання в процес виборів.

"Жодного впливу зі сторони Кремля на вибори не буде", - запевнив своїх виборців Лукашенко.

"А якщо і буде, то тільки позитивний. Адже весь цей бруд зіграв на користь не їм, а нам. Дай Бог, щоб вони безмозко так поводилися й надалі", - цитує президента "Інтерфакс".

Кажучи про спроби привести до влади проросійського кандидата, Лукашенко заявив, що "ключі від виборів в Білорусі, вони знаходяться сьогодні у вас (виборців) в кишені, навіть не у мене".

"Моя справа - забезпечити абсолютно прозорі і чесні вибори. І річ не в тому, визнають вибори чи ні", - відзначив він, підкресливши, що для нього головне, щоб вибори визнав білоруський народ.

"Найбільш зацікавлена людина, аби вибори пройшли чесно, - це я", - сказав Лукашенко.

При цьому, кажучи про передвиборчу кампанію, він не обійшов увагою і президента РФ Дмитра Медведєва. На питання, чи не хоче він, як російський колега, завести мікроблог в інтернеті, білоруський лідер заявив: "Про особистий блог я не думаю і не збираюся його створювати, тому що мені це просто не потрібно. А показати, який я просунутий... Не хочеться мені показухою займатися", пише "Комерсант".

Крім того, Лукашенко відкинув ймовірність будь-якого впливу із заходу.

"Ніякого зовнішнього втручання в ситуацію в країні не буде. Будь то з Росії, як нас лякають, із Заходу, або Америки. Вони, що, дурні? Не розуміють, яка у нас ситуація?", - заявив президент.

Опозицію президент назвав зрадниками, причому, за його словами, раніше вони діяли на догоду Заходу, а зараз - на догоду Росії: "Ті, хто вчора грав на західній скрипці, сьогодні грають на балалайці в Москві".

"Вони їдуть туди не тільки на оглядини, але і для того, щоб отримати хороші гроші. Ми знаємо, хто їм платить", - зазначив Лукашенко.

Раніше білоруський лідер вже виступив з розгромною промовою проти опозиції.

"Ніякі вони не опозиціонери. Вони вороги народу. Де тільки можна гірше зробити для держави, вони там. Вчора Європа, Америка на нас тиснула, вони там. Сьогодні Росія тисне, вони там", - заявив Лукашенко.

Після старту передвиборчої кампанії він додав, що ці "вороги народу" намагаються будь-якими способами дестабілізувати обстановку.

"Але нашим опонентам, як я називаю - нашим ворогам народу, вигідно дестабілізувати обстановку, будь то на фінансовому ринку, будь то у сфері цін, в політичній сфері, у сфері безпеки. Навіть не для того, щоб виграти вибори, а щоб показати, що Лукашенко не здатний", - сказав президент.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко не хоче займатися показухою, як Медведєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути