четвер, 31 травня 2007 13:24

Луговий назвав три версії вбивства Литвиненка і кому вигідна смерть Лістьєва

Луговий назвав три версії вбивства Литвиненка і кому вигідна смерть Лістьєва
 Російський бізнесмен Андрій Луговий, що обвинувачується Великобританією у вбивстві екс-співробітника ФСБ Олександра Литвиненка , сьогодні дав прес-конференцію в Москві.

Він заявив, що Борису Березовському могло бути вигідне вбивство тележурналіста Владислава Лістьєва.

"Всі, хто дуже близько підходив до Березовського, закінчували життя вельми сумно. Я не виключаю того, і це було в пресі, що він (Березовській) був одним з перших, хто підозрювався у вбивстві Владислава Ліст"єва. Я довгий час працював на ОРТ і очолював департамент безпеки... На мій погляд те, щоб Ліст"єв не був генеральним директором ОРТ, було вигідне Борису Березовському", - сказав Луг.

    Він також висунув три версії отруєння Литвиненка. На його думку, до вбивства колишнього сотдника ФСБ можуть бути причетні або британські спецслужби, або "якісь сили", які помстилися Литвиненку за допомогу іспанським поліцейським в боротьбі з "російською мафією", або Борис Березовській.

Луговий відзначив, що "Литвиненко став агентом, що вийшов з-під контролю спецслужб, і його прибрали". За словами Андрія Лугового, MI6 "не подобалося", що Литвиненко "хвалиться" своїми зв"язками на рівні високопоставлених чиновників служби. "Я думаю, невдача з моїм вербуванням помітно похитнула його значимість в очах англійців", - сказав Луг.

"Третя версія є для мене найбільш правдоподібною. Йдеться про Березовського, який добре відомий як видатний майстер політичної інтриги", - заявив Луговий. За його словами, Литвиненко повідомив Дмитра Ковтуна про те, що у нього є компромат на Березовського, що стосується обставин отримання олігархом статусу політичного біженця, і якщо його обнародувати, у Березовського будуть "величезні проблеми".

  Луговий оцінив збиток, заподіяний його бізнесу розглядами у справі про вбивство Олександра Литвиненка, в 25 мільйонів доларів.

"Протягом вересня-жовтня я вів переговори з дуже відомою в світі компанією безалкогольних напоїв про те, що протягом п"яти років ми займатимемося розлівом їх продукції", - пояснив Луг.

Але після скандалу, пов"язаного з вбивством Литвиненка, західна компанія заявила, що контракт буде підписаний тільки за умови, що Луговий вийде з складу російського підприємства.

"Я був вимушений піти на цей крок, щоб не підводити своїх партнерів", передає Лента.
Зараз ви читаєте новину «Луговий назвав три версії вбивства Литвиненка і кому вигідна смерть Лістьєва ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути