середа, 11 липня 2012 11:51

Луганського депутата звинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі

Луганського депутата звинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі
Родіон Мірошник. Фото: topmedia.com.ua

Співголова громадської ініціативи "Права Справа" Дмитро Снєгирьов звернувся з заявою в Генпрокуратуру України з вимогою притягнути депутата Луганської обласної ради Родіона Мірошника до кримінальної відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Снєгірьов вважає, що недавня заява Мірошника "цією мовою (українською - ред.) якщо ми вчимо своїх дітей, то позбавляємо їх всього і ростимо недорасу", є провокаційним і ображає україномовну частину населення країни.

"На останній сесії обласної ради Мірошник фактично назвав українців недорасою. Загрався пан Мірошник. Тому я звернувся до Генерального прокурора із заявою, в якій вимагаю порушити кримінальну справу за фактом розпалювання міжнаціональної ворожнечі стосовно цього депутата. Тепер буду чекати на реакцію з Генеральної прокуратури" , - заявив Снєгірьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо вчимо дітей українською, то ростимо просто недорасу - депутат Луганської облради

Як повідомлялося раніше, 6 липня депутат Луганської обласної ради Родіон Мірошник на позачерговій сесії обласної ради, під час обговорення заяви в підтримку Закону "Про основи державної мовної політики" заявив: "на цій мові якщо ми вчимо своїх дітей, то позбавляємо їх всього і ростимо недорасу".

При цьому Мірошник відзначив, що не розуміє виступів представників опозиції в Києві, які заявляють про необхідність захистити державну мову.

"Українську мову гноблять, українську мову треба захистити. Що це за мова така нещасна, що її треба захистити від усього, і вона повинна рости в оранжереї? ", - сказав Мірошник.

Родіон Мірошник з 2004 року очолював прес-службу Луганської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держслужбовців силоміць змушують підтримати мовний закон

У 2004-2006 рр. - голова правління ЗАТ "ЛОТ", в кінці 2006 року - був прес-секретарем Віктора Януковича, 2006-2010 рр.. - Генеральним директором державної організації Луганська ОДТРК. 29 квітня 2010 призначений на посаду заступника голови Луганської обласної державної адміністрації з питань гуманітарної політики. Пішов у відставку в серпні 2011 року. На даний момент займає посаду генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії.

Зараз ви читаєте новину «Луганського депутата звинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути