середа, 11 липня 2012 10:48

Держслужбовців силоміць змушують підтримати мовний закон

Працівників Харківського університету радіоелектроніки силоміць змушують прийти на загальні збори та підписатися на користь мовного закону Колісніченка-Ківалова. Керівництво університету навіть вивісило у корпусах відповідні заяви. Щоправда, українською мовою, але з граматичними помилками.

Про факт тиску також стверджують в Національному університеті "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого", що у Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг найкращих українських вишів очолив НТУУ "КПІ"

"Керівництво підготувало звернення до президента України від імені харків'ян та Слобожанщини, в котрому підтримують Закон "Про засади державної мовної політики", – розповіло анонімне джерело в університеті. – Наразі вже пройшли збори трудових колективів, за участю ректорів, деканів, кафедр. Людям сказали під страхом звільнення, аби підтримали російську мову. Також закликали ігнорувати опозицію і акції протестів. Ми шоковані. Таке враження, ніби повертаються 30-ті роки і репресії. Кожен викладач боїться втратити свою посаду. Але чого ми маємо підтримувати те, з чим категорично не згодні?".

Автор: Фото: Олена Гордієва
 

Зараз ви читаєте новину «Держслужбовців силоміць змушують підтримати мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути