четвер, 06 вересня 2012 15:45

Луцький ЦУМ відкриють за два дні до виборів
7

Зараз універмаг відбудовують у дві зміни
Фото: Фото: Анна Усік
З колишнього ЦУМу роблять сучасний торговельний центр

У Луцьку відбудовують центральний універмаг, який згорів торік у грудні. Вцілілі на складі та в універмазі речі після пожежі продавали на ринках "Центральний" і "Варшавський", у магазинах "Міні-ЦУМ" і "Речі з ЦУМу".

"Усе обгоріле розібрали, - каже Наталія Марчук, яка шість років торгувала на третьому поверсі універмагу одягом і взуттям. - Потім проклали нову проводку і почали будівництво. Майже з нуля відбудували складські приміщення, де буде зберігатися товар. Вони під час пожежі дуже постраждали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "Бандерштаті" міліція заборонила стріляти в Януковича, віддавши під обстріл Сталіна

За словами Наталі, на місці радянського ЦУМу відкриють сучасний торговий центр з ескалаторами і підвальним приміщенням.

"Вже почали віддавати під оренду торгові точки у ЦУМі. Відкрити його обіцяють за два дні до парламентських виборів, 26 жовтня. Коли у січні універмаг почали будувати, пліткували, що він буде на 10 поверхів. Але будівля залишиться 5-поверховою".

Скільки коштує оренда у ЦУМі, не розповідає. На початку року ЦУМ почала відбудовувати луганська фірма "Альтис". Вона свого часу займалася будівництвом гіпермаркету "Там-Там" у Луцьку. На будівництво нас не пускають. Під час обідньої перерви спілкуємося з будівельником Дмитром. Він у помаранчевій касці і сірому комбінезоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучани змушені повертатися у напіврозвалений будинок

"Збільшилась тільки площа приміщення майже удвічі. До пожежі приміщення займало сім тисяч квадратів, а зараз майже 12, - розповідає Дмитро на перекурі. - Розширили передню частину будівлі і задню дворову. Для цього забудували частину фасаду перед універмагом. У ЦУМі працюватиме кілька ескалаторів, два панорамні ліфти".

За чутками, у новому торговому центрі працюватимуть бутики з одягом, прикрасами, іграшками і технікою. Частину будівлі відведуть під комплекс розваг, кафе і ресторани. У підвальному приміщенні працюватимуть продуктові магазини і супермаркет. Оновлений універмаг у Луцьку відкриють 26 жовтня. Будівельники працюють у дві зміни.

Зараз ви читаєте новину «Луцький ЦУМ відкриють за два дні до виборів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути