вівторок, 02 серпня 2011 16:15

Луцькі регіонали "воюють" проти пам'ятника Бандері

Луцькі регіонали "воюють" проти пам'ятника Бандері

Луцька організація Партії регіонів вимагає скасувати рішення влади про спорудження пам'ятника лідерові ОУН-УПА Степану Бандері. Він має з'явитися на одній із центральних вулиць міста.

Монумент заввишки близько 8 метрів вирішили поставити навпроти луцького Палацу урочистих подій ще три роки тому. Відтоді на місці майбутнього пам'ятника стоїть знак. Скульптори чекають грошей на виготовлення монумента

Нині Луцька міськрада виділила на спорудження пам'ятника 150 тисяч гривень. Їх забрали з видатків на дороги і ремонт приміщення ради.

У відповідь регіонали встановили намети на трьох магістральних вулицях і почали збір підписів проти монументу. Активісти вважають, що пам'ятнику Бандері не місце у центрі.

"Ми не проти, щоб погруддя встановили на вулиці Бандери. Бо треба враховувати думку громади, бо є багато прихильників Бандери. Але тільки не біля Палацу урочистих подій, бо такому пам'ятнику там не місце", – заявив лідер міського осередку Партїі регіонів Іван Смоленг.

Луцький осередок "Свободи" звернувся до регіоналів із запитанням, чому провладна партія не опитувала людей щодо пенсійної реформи чи зростання цін на пальне і харчі. А також запропонувала включити до опитувального листа запитання, які стосуються резиденції Віктора Януковича у Межигір'ї.

"Свободівці" наголошують, що Бандера має повне право височіти навпроти луцького Палацу урочистих подій, бо шанував сімейні цінності.

"Історики кажуть, що родині Бандер доводилося вп'ятьох жити в одній кімнаті, де була відсутня навіть електрика. Провідник ОУН був чудовим сім'янином – і саме це стало одним із головних мотивів при виборі місця розташування пам'ятника Степану Бандері в Луцьку поблизу РАЦСу", - ідеться у заяві "Свободи".

До спорудження пам'ятника неоднозначно ставляться і жителі Луцьку Одні кажуть, що взагалі проти будь-яких пам'ятників, інші - підтримують, але хочуть, щоб і дороги ремонтувалися.

Пам'ятники і погруддя ідеологу українського націоналiстичного руху ХХ століття і голові Проводу ОУН Cтепанові Бандері встановлені винятково в Галичині й частково на Західному Поділлі. Окрім Луцька, наміри встановити пам'ятники є у Рівному та Чернівцях.

Зараз ви читаєте новину «Луцькі регіонали "воюють" проти пам'ятника Бандері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути