субота, 10 березня 2007 14:47

Литвиненка та Сафронова вбили за компромат на Романо Проді

Отруєння в Лондоні колишнього співробітника російських спецслужб Олександра Литвиненка та дивна загибель журналіста газети Коммерсантъ Івана Сафронова можуть бути ланками одного ланцюга. Як пише сьогодні італійська газета Panorama, їх обох могли вбити за інформацію, яка компрометує італійського прем"єра Романо Проді.

Статтю, присвячену цьому, опублікував сенатор Паоло Гуццанті. Він очолює так звану комісію Мітрохіна, яка розслідує діяльність КДБ в Італії.

Як пише Гуццанті, Сафронова було вбито, і про жодне самогубство тут йтися не може. І скоєно це було через те, що в журналіста Комерсанта була важлива інформація про італійського прем"єра Романо Проді. Сафронов, як пише Гуццанті, довідався, що Проді начебто був тісно пов"язаний із КДБ у радянські роки.

За це ж, як пише сенатор, був убитий і Литвиненко, а також генерал ФСБ Анатолій Трофимов, якого застрелили навесні 2005 року.

Як розповів Паоло Гуццанті, ці дані йому повідомив колишній полковник радянської розвідки, який працював на англійську МІ6, Олег Гордієвський. Причому, за його інформацією, за своє життя варто побоюватися і ще одній людині, тісно пов"язаній зі справою Литвиненко - італійському професорові Маріо Скарамелле.

Керівництво газети КоммерсантЪ категорично відкидає версію про самогубство Івана Сафронова.

За матеріалами NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Литвиненка та Сафронова вбили за компромат на Романо Проді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути