середа, 22 квітня 2015 14:20

Лавров заговорив про можливу амністію Савченко

Лавров заговорив про можливу амністію Савченко
Фото: www.5.ua

Глава МЗС РФ Сергій Лавров не виключив звільнення української льотчиці Надії Савченко, згідно з положенням мінських домовленостей про амністію всіх, причетних до подій на Донбасі, якщо таким буде рішення суду.

"Савченко - не заручник. Вона заарештована за підозрою в злочинах. Тут може йти мова про задіювання іншої частини мінських угод, де говориться про амністію всіх, причетних до подій на південному сході. Але щоб амністувати людину, потрібно спочатку довести до суду, і суд повинен прийняти рішення. Якщо суд вирішить, що вона невинна, то тоді взагалі питань ніяких не виникає. Якщо суд вирішує, що вона винна, то тоді вона, напевно, буде підпадати під амністію", - сказав Лавров в інтерв'ю трьом російським радіостанціям.

Київ за підтримки країн Заходу неодноразово вимагав від влади РФ звільнення Савченко виходячи з пункту мінських угод про обмін полоненими.

Лавров зазначив, що Савченко звинувачується у вчиненні тяжкого злочину, а саме співучасті в діях, які призвели до загибелі російських журналістів.

"Я думаю, що розслідування цих злочинів не повинно бути байдужим для нас. Савченко була заарештована до того, як вона стала депутатом і Верховної Ради, і членом делегації в ПАРЄ. Це один факт, який необхідно враховувати", - сказав міністр.

"Другий факт, який необхідно враховувати, що імунітет надається функціональний, тобто він діє, коли людина виконує функцію відповідно або депутата Верховної Ради, або члена делегації в ПАРЄ. Не більше того", - зазначив Лавров.

Зараз ви читаєте новину «Лавров заговорив про можливу амністію Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути