Ексклюзиви
понеділок, 03 жовтня 2011 16:52

Лауреат Нобелівської премії з медицини не дожив до урочистої події 3 дні

Лауреат Нобелівської премії з медицини не дожив до урочистої події 3 дні

Нобелівську премію з фізіології та медицині цього року присудили Брюсу Бойтлеру, Жюлю Хоффману і Ральфу Стейнмену за дослідження в галузі імунології. Вони вивчали вроджений імунітет. Проте, один з лауреатів - Стейнмен - не дожив до урочистої події три дні, пише Утро.ru.

Результати престижного змагання наукових діячів оголосив Нобелівський комітет при Каролінському медичному інституті в Стокгольмі. А через кілька годин ЗМІ повідомили, що Ральф Стейнмен помер 30 вересня. Згідно зі статутом, Нобелівська премія не присуджується посмертно, підкреслює РИАНовости.

"Бойтлер і Хоффман поділять половину премії за відкриття, що стосується активації вродженого імунітету. Друга половина присуджена Ральфу Стейнмену за його відкриття дендритних клітин і їх ролі в адаптивному імунітеті", - повідомляв Нобелівський комітет.

Минулого року лауреатом Нобелівської премії з медицини став британський учений Роберт Едвардс. Нагороду він отримав за розробку технології, що дозволяє виробляти штучне запліднення.

Церемонія вручення премій проходить у Стокгольмі й Осло 10 грудня. У цей день 1896 року помер їх засновник - Альфред Нобель, шведський винахідник, лінгвіст і філософ. Сума кожної з Нобелівських премій, як завжди, становить 10 млн шведських крон (€ 1 мільйон).


Зараз ви читаєте новину «Лауреат Нобелівської премії з медицини не дожив до урочистої події 3 дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути